Dali iO-4 en iO-6

Op de IFA had Dali een regelrechte primeur in petto. Het Deense luidsprekermerk komt voor de eerste maal met hoofdtelefoons.

De Dali iO, zoals de draadloze hoofdtelefoon heet, is er in een versie met en zonder actieve ruisonderdrukking.

Onze eerste indruk tijdens de technologiebeurs IFA in Berlijn was alvast veelbelovend. De hoofdtelefoons hebben een luxe uitstraling en zien er erg duurzaam uit. Onder meer de hoofdband, een zwak punt op termijn bij vele andere hoofdtelefoons, lijkt enorm flexibel. Kortom, de hoofdtelefoon is gebouwd om het dagelijkse pendelen volop te trotseren. De oorkussens zijn vervaardigd uit traagschuim, terwijl de hoofdtelefoon een afwerking met synthetisch leder heeft gekregen.

Over de geluidskwaliteit ook niks dan lof tijdens onze korte luistersessie op IFA. Zoals we gewend zijn bij de luidsprekers van Dali zijn ook de 50mm drivers die zich in de hoofdtelefoons bevinden van eigen makelij. De iO-4 en iO-6, zoals de twee modellen heten, gingen vlot doorheen een reeks van verschillende muziekgenres. De bediening is ook eenvoudig met een reeks knopjes op de rechterschelp.

De hoofdtelefoons ondersteunen Bluetooth Aptx HD, momenteel de beste standaard om het maximale uit draadloze hoofdtelefoons te halen. De iO-4, die niet over ruisonderdrukking beschikt, houdt het op één batterijlading liefst zestig uur uit! De iO-6, met actieve ruisonderdrukking, is goed voor dertig uur luisterplezier. Opladen gebeurt via een USB-C poort.

Beide hoofdtelefoons zijn er in de kleuren Iron Black en Caramel White en kosten respectievelijk 299 euro en 399 euro. Midden november worden ze verwacht in de winkels.

 

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer