miele-blizzard-cx1
vxnvxn

Met de Blizzard CX1 heeft Miele eindelijk zijn eerste stofzuiger zonder stofzak voorgesteld. We konden het toestel van nabij bekijken op IFA 2016.

Miele scheidt stof en lucht door gebruik te maken van een speciale vorm van cycloontechnologie. Bij de meeste modellen van andere merken moet de lucht passeren door een reeks kleinere cyclonen, wat gevolgen heeft voor het vermogen en het geluidsniveau.

Door te kiezen voor een mono-cycloon aanpak – de Vortex, waarbij alle lucht passeert via één grotere cycloon – is het geluidsniveau stevig aangepakt.

De Blizzard CX1 maakt ook komaf met fijne stofdeeltjes. Die worden opgevangen in een aparte houder binnenin de filtereenheid. Zo komen zij niet langer terecht in de grotere stofbak, waardoor je dus bij het ledigen niet die typische stofwolk krijgt. De filter is overigens uitneembaar en afwasbaar.

miele-blizzard-cx1

De Blizzard CX 1 werd ontwikkeld en geproduceerd in de Miele-fabriek in Bielefeld en is ook getest om 20 jaar mee te gaan bij 45 minuten gebruik per week en maar liefst 5.000 keren de stofbak leegmaken.

Op de vraag waarom het zo lang geduurd heeft vooraleer Miele een zakloze stofzuiger lanceerde, was Directeur Markus Miele duidelijk: “Toen de eerste stofzuigers op de markt verschenen, waren de reinigingsresultaten, het gebruiksgemak en vooral het hygiënische aspect bij het ledigen van de stofbak verre van optimaal. Maar natuurlijk hebben we ook vastgesteld dat de vraag naar zakloze stofzuigers blijft stijgen en dat ook de producten steeds beter worden. We hebben onze ingenieurs dus aan het werk gezet om een oplossing te bedenken voor de nadelen van dit type stofzuiger.”

miele-blizzard-cx1Miele zal de Blizzard CX1 in november 2016 lanceren in België. Prijzen starten vanaf 299 euro.

Bekijk de Miele stofzuigers op Niwzi.be

Klik hier om producten in te laden

Reageer