Airconditioning kan meer zijn dan enkel het koelen of verwarmen van een ruimte. Sommige binnentoestellen bieden ventilatie, bevochtiging, ontvochtiging en zuivering van de binnenlucht.

Deze toestellen die ook de verluchting en vochtigheid van de kamer regelen, zijn het neusje van de zalm. Verschillende filtertechnieken verhinderen de verspreiding van bacteriën, pollen en virussen, en gaan de verspreiding van geurtjes (onder meer sigaretten) tegen. De uitgeblazen lucht is vrijgemaakt van stof, allergene deeltjes en slechte geurtjes.

Goed functionerende en betrouwbare luchtreinigingsfilters zijn trouwens belangrijk bij elk type airco. Het toestel kan voorzien zijn van een doorsnee luchtreinigingsfilter tot bijzonder geavanceerde filters die in verschillende stappen werken. Vraag ernaar wanneer je een binnentoestel aan het kiezen bent.

Vergeet ook niet na te gaan om de hoeveel tijd de filters gereinigd of vervangen dienen te worden. De meeste systemen waarschuwen gelukkig wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer