Voor je aan de slag gaat met trimmen en scheren, is het niet onbelangrijk om deze 10 fabels over het verwijderen van lichaamshaar te raadplegen.

Fabel 1

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Als ik mijn lichaamshaar scheer zal het dikker en stugger terug groeien.”[/quote]Deze fabel is waarschijnlijk zo oud als de traditie van het scheren zelf maar bevat géén grond van waarheid. Als een haar kort geschoren is, lijkt het misschien dikker maar aan de structuur verandert er absoluut niets.

[gap height=”40″]

Fabel 2

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Laserontharing is permanent.”[/quote]Permanente ontharing moet je met een korreltje zout nemen. Laserontharing kan het aantal haren grotendeels verwijderen maar op termijn (dat kan soms jaren duren) kunnen sommige haartjes toch terug groeien.

[gap height=”40″]

Fabel 3

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Trimmen van lichaamshaar wordt vooral gedaan door homoseksuele mannen.”[/quote]Vandaag de dag scheert of trimt een groot gedeelte van de mannen hun lichaamshaar en dit ongeacht hun leeftijd, huidskleur, beroep of seksuele voorkeur. Mannen willen er ook graag netjes bijlopen zonder dat ze volledig haarloos zijn.

[gap height=”40″]

Fabel 4

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Naarmate je meer waxt, groeien je haartjes nooit meer terug.”[/quote]Hoe vaak je ook waxt, je haartjes zullen altijd blijven teruggroeien. Het haar en de wortel worden elke keer verwijderd maar het haarzakje, waarin het haartje groeit, blijft intact.

[gap height=”40″]

Fabel 5

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Trimmen en scheren van lichaamshaar is een tijdrovende klus.”[/quote]Met de juiste toestellen kan scheren en trimmen van lichaamshaar snel en feilloos gebeuren. Het grote voordeel van de Braun BodyCruzer is het feit dat het trimmen én scheren in slechts één stap kan gebeuren wat heel wat tijd uitspaart.

[gap height=”40″]

Fabel 6

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Je moet harder drukken met je scheermes om een gladder resultaat te krijgen.”[/quote]Bij de meeste scheersystemen is het tegenovergestelde waar. Die zijn zo ontworpen dat ze makkelijk over je huid glijden, zonder dat je daarvoor hard hoeft te duwen.

[gap height=”40″]

Fabel 7

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Lichaamshaar wordt op elke plaats even lang.”[/quote]De lengte van lichaamshaar verschilt afhankelijk van de plaats waarop het groeit. Dit heeft te maken met de groeicyclus (de tijd waarin een haar groeit, afsterft en vervangen wordt door een nieuw haar) die varieert per plaats. De cyclus van hoofdhaar duurt ongeveer 54 dagen, van het haar op je armen ongeveer 28 dagen en van baardhaar zowat een jaar. Concreet betekent dit dat baardhaar dus veel langer kan worden dan het haar op je armen.

[gap height=”40″]

Fabel 8

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Lichaamshaar scheren is net hetzelfde als je gelaat scheren.”[/quote]Er zijn enkele overeenkomsten wat het scheren van gelaat en lichaam betreft, maar veel meer verschillen. Het lichaam bevat immers heel wat moeilijk bereikbare plaatsen en ook verschillende haarsoorten. Bovendien is lichaamshuid droger en bevat minder talgklieren dan het gelaat. Precies daarom is een aangepast toestel om lichaamshaar te scheren of te trimmen geen overbodige luxe maar een absolute must.

[gap height=”40″]

Fabel 9

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Verzorgingsproducten voor mannen zijn net hetzelfde als die voor vrouwen, ze worden alleen anders verpakt.”[/quote]Als het op huidverzorging aankomt, heeft de huid van een man heel andere behoeften dan de huid van een vrouw. Een mannenhuid is dikker, vetter en zweet makkelijker. Verzorgingsproducten voor mannen zijn over het algemeen dan ook minder rijk en minder vet van samenstelling dan deze voor vrouwen. Om huidproblemen te vermijden moet een man aangepaste producten gebruiken en niet crèmes van zijn partner.

[gap height=”40″]

Fabel 10

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]”Er is geen verschil tussen een scheersysteem voor vrouwen en mannen.”[/quote]Mannenhaar is helemaal anders van samenstelling (o.a. stugger en dikker) dan de lichaamsharen op een vrouwenlichaam. Daar wordt bij de samenstelling van een scheersysteem wel degelijk rekening mee gehouden. Het zou dus niet verstandig zijn om als vrouw het scheersysteem van je man te gebruiken of omgekeerd om je te ontharen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer