the modern interior design with fireplace (3D)

Het ene projectiescherm is het andere niet, en wat je precies van je scherm verlangt hangt af van het beoogde gebruik. Stewart Filmscreens pakt alvast uit met een interessant gamma.

Tela 80

Omdat beeld niet veel is zonder geluid, hebben heel wat mensen die een projector gebruiken ook een home cinema set of ander luidsprekersysteem is huis. Voor wie zijn speakers meer uit het zicht wil plaatsen, is er het Tela 80-scherm. Door zijn akoestisch transparante scherm kan je immers bepaalde luidsprekers achter het scherm plaatsen zonder verlies aan geluidskwaliteit.

Zet je bijvoorbeeld de center speaker (waar vooral dialogen uit te horen zijn) en een subwoofer (voor de lage tonen) achter het scherm, dan hou je dankzij de speciale geweven stof toch een geluid krijgen dat niet gedempt klinkt. Bij ‘gewone’ projectieschermen is dat al snel het geval.

Het Tela 80-scherm biedt verder een viewing cone (die aanduidt uit welke hoek je het geprojecteerde beeld in het volledige kleurenspectrum ziet) van 81 graden, waardoor je met vrijwel elke zitindeling een mooi resultaat krijgt. De Tela 80 komt standaard met een zwarte backscreen die ervoor zorgt dat je geprojecteerde beeld niet ‘door’ het scherm gaat, maar alle beeldinformatie gebundeld blijft. Volgens Stewart is de Tela 80 ideaal voor short-throw projectoren, maar kan uiteraard ook voor andere toestellen gebruikt worden.

CineCurve

De CineCurve is anders dan de meeste projectieschermen omdat het uitpakt met een 2.40:1-verhouding. Deze ratio vind je in de bioscoop ook terug en zorgt dus meer voor een cinemagevoel.

Dit scherm is speciaal gemaakt voor projectoren met een anamorfe lens, die de beeldvervorming van de scaler ongedaan zal maken en zo een 2.35:1-beeld projecteert. Hierdoor benut je dus ten volle het CineCurve-scherm.

Aan beide zijkanten van het scherm bevinden zich masking panels die kunnen in- en uitschuiven en het scherm dus smaller kunnen maken om op andere beeldverhoudingen te passen. Wanneer je het scherm niet gebruikt, kan je de zijpanelen volledig toedoen om het scherm te beschermen.

LuminEsse

De LuminEsse gaat het principe van Ambilight achterna en biedt een subtiele maar mooi zichtbare achtergrondverlichting langs de randen van het scherm. Let op: de kleuren van de achtergrondverlichting volgt niet de kleuren die je op je scherm ziet, maar zorgt wel voor een zachter en moderner geheel.

Het scherm is vooral bedoeld voor moderne architectuur en designtoepassingen, maar kan eender waar geplaatst worden. De extra dunne bezel moet voor een moderne look zorgen.

Al deze schermen komen in verschillende formaten. Prijsinformatie gaf Stewart niet mee.

Een projectiescherm nodig? Bekijk er hier een aantal!
Klik hier om producten in te laden

Reageer