Naast nieuwe televisietoestellen en handige huishoudhelpers toont Samsung tijdens de virtuele CES ook een glimp van zijn nieuwe soundbars, de HW-Q950A en de HW-Q800A.

Beide soundbars zijn dit jaar voorzien van de functie SpaceFit Sound. Die kalibreert de soundbars zodat ze akoestisch zijn aangepast aan de kamer waarin je ze plaatst. Via kleine microfoons in de soundbars en de subwoofers kan het de audio aanpassen.

De HW-Q950A is de meest geavanceerde van de twee soundbars, met een 11.1.4 surroundgeluid, en ingebouwde luidsprekers die geluid naar boven en weerszijden ‘afvuren’. Het huidige topmodel, de HW-Q950T had met zijn 9.1.4 set-up al één van de meest uitgebreide speakers/drivers op de markt. De HW-Q950A gaat dus nog een stap verder.

De HW-Q800A is opgevat als een 3.1.2-speakersysteem dat optioneel kan worden uitgebreid met draadloze surroundspeakers.

Beide soundbars zijn voorzien van functies als Dolby Atmos, DTS:X, HDMI eARC en Apple AirPlay 2. Ze hebben ook Q Symphony – waarbij de speakers van de soundbar en een compatibele Samsung tv samenwerken – en de Game Mode Pro, een geluidsmodus die inschakelt wanneer een spelconsole wordt herkend.

Prijzen en lanceringsdatum van beide soundbars zijn nog niet gekend.

Reageer