HTC One M9 smartphone

Het nieuwe vlaggenschip van HTC is meer dan sterk gebaseerd op zijn voorganger, maar pakt het grote pijnpunt van de One M8 aan: de camera.

Don’t fix what isn’t broken’, het moet de leuze van HTC geweest zijn gedurende het afgelopen jaar. De One M8, de vorige topsmartphone van het merk, kreeg op zowat alle vlakken lof toebedeeld: het design was schitterend, het scherm helder, de HTC Sense-software knap en de batterij deed het meer dan degelijk.

Zowat het enige pijnpunt van de One M8 was de camera, jammer genoeg een onderdeel dat veel consumenten belangrijk vinden. En zeker als het om een toptoestel als de One M8 gaat.

De gloednieuwe One M9 pakt dan ook vooral de camerakunsten van zijn voorganger aan en vervangt de ultrapixelcamera aan de achterzijde door een 20 megapixelschieter. De ultrapixelcamera van de M8 verhuisde vervolgens naar de voorzijde van de M9 en is ideaal om selfies helderder te maken.

Naar goede gewoonte rustte HTC ook de One M9 uit met de Sense-schil bovenop Android, in dit geval versie 5.0 (Lollipop). Het vernieuwde Sense 7.0 moet slimmer en intuïtiever zijn dan ooit. Zo zal de telefoon op jouw startscherm apps tonen die het handigst zijn voor de locatie waar je je op dat moment bevindt. Zo ga je thuis bijvoorbeeld meer hebben aan Spotify en een nieuwsapp, terwijl je buitenshuis sneller je camera en een navigatietool zal gebruiken. Het systeem zal aan de hand van je locatie bepaalde apps dus sneller bereikbaar maken.

Op alle andere vlakken verschilt de One M9 echter niet veel van zijn voorganger. De specificaties werden wat opgedreven, met een 64-bit Snapdragon 810-chip met octa-core processor (4x 2,0 GHz, 4x 1,5 GHz), 3 GB RAM, 32 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD-kaartje), een 2840 mAh-accu en een 5 inch Full HD-scherm als voornaamste eigenschappen.

De HTC One M9 komt vanaf 14 april naar onze winkelrekken en gaat 749 euro kosten. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Gold on Silver en Gunmetal Grey.

Ontdek enkele andere smartphones
Klik hier om producten in te laden

Reageer