Het spreekt voor zich dat je voor buitenverlichting niet dezelfde armaturen kan gebruiken als voor binnen. Onder meer de weersomstandigheden spelen een rol, alsook welk type licht de armatuur in kwestie moet uitstralen.

Uiteraard moeten de armaturen (spat)waterdicht zijn. Het IP-getal dat je aantreft op armaturen geeft een indicatie van de waterdichtheid van de lamp. IP staat voor ‘international protection’ (internationale bescherming) en wordt gevolgd door twee getallen, bijvoorbeeld IP44. Het eerste cijfer duidt op de graad van bescherming tegen stof of vaste voorwerpen. Het tweede getal geeft een aanduiding van de waterdichtheid van het toestel. Hoe hoger het laatste cijfer, hoe meer waterbestendig.

Kies voor elegante armaturen die bij de stijl van jouw woning en tuin passen. Uiteraard zullen klassieke, romantische tuinen minder tot hun recht komen als je er moderne, speelse verlichting in plaatst. Denk dus goed na over welke uitstraling je huis en je tuin hebben en hoe je die kan versterken aan de hand van verschillende soorten armaturen.

Informeer naar het verbruik van de armaturen, om je energiefactuur zo laag mogelijk te houden en het milieu te sparen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer