Elk jaar presenteert Samsung op zijn Europees Forum de producten die enkele weken later in de winkels liggen. Op het vlak van huishoudelektro springt de revolutionaire wasmachine WW9000 er uit. Deze heeft geen centrale bedieningsknop meer maar een knap kleurenaanraakscherm.

Design van de Samsung wasmachine

De look van de WW9000 is herleid tot een minimum. Geen overbodige knoppen of tekstlabels op het frontpaneel, wél een duidelijk 5-inch groot bedieningspaneel met kleurenaanraakscherm.

De deur – met een doorschijnende, diepblauwe, kristalheldere afwerking – is extra groot waardoor een vulopening van 52 cm ontstaat. Extra makkelijk als je bedlinnen wil wassen. Dankzij een dubbele scharnierbeweging open je de deur tot 170 graden. De trommel draagt een lading van 10 kg wasgoed en is door zijn speciale structuur uitgerust om met extreme zorg je delicate kleding te reinigen.

Wie goed naar de wasmachine kijkt zal ook niet langer een wasmiddellade opmerken. Die is nu handig weggewerkt onderaan de vulopening. Twee reservoirs bieden plaats aan respectievelijk het vloeibaar wasmiddel en de wasverzachter. Goed voor enkele wasbeurten waarbij de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toevoegt. Dus geen verspilling meer door te veel wasmiddel of wasverzachter.

Energiebewust is deze wasmachine dus ook! Samsung gebruikt nog steeds de Ecobubble-techniek, die toelaat om het wasmiddel sneller op te nemen en te activeren, waardoor die beter kan doordringen in de vezels van de kledij. Een groot voordeel is dat er minder warm water nodig is.

De motor van de wasmachine gebruikt digitale inverter-technologie, waardoor die extra duurzaam, efficiënt en stil is. Samsung is zo zeker van zijn zaak dat het 10 jaar garantie geeft op dit onderdeel.

samsung-ww9000 (1)

Prestatie

Samsung plaatst de gebruiker centraal en biedt een hoge dosis comfort aan. Met de automatische wasfunctie (Auto Optimal Wash) heb je geen omkijken meer naar instellingen. De wasmachine kiest aan de hand van gewicht en vuiltegraad zélf het geschikte programma, de tijdsduur, de cyclus, de temperatuur, de hoeveelheid water en draaisnelheid en het nodige wasmiddel en wasverzachter. Vier sensoren detecteren de inhoud van de trommel en zorgen voor een ideaal wasresultaat.

Daarnaast heb je snel toegang tot veel gebruikte programma’s en instellingen en hoef je dankzij 6 voorgeprogrammeerde programma’s niet telkens weer de instellingen te kiezen. ‘Gardening’ bijvoorbeeld is ideaal om gras en modderplekken weg te werken, ‘Cooking & Dining’ pakt dan weer die tomatenspatjes en vet grondig aan… En wie dat wenst kan ook een halve was (5kg) in 60 minuten afronden.

Intelligentie troef

Samsung zou Samsung niet zijn als het de wasmachine niet slimmer zou maken. Daarom bedien je (op het topmodel) de wasmachine gewoonweg van op afstand! Via de smartphone start je een wasbeurt, pauzeer je wanneer je dat wenst, en zie je in een oogopslag de resterende tijd. Als de wasbeurt is beëindigd, ontvang je een handige melding op je smartphone. Zo vergeet je niet op tijd de droogkast te vullen.

Ontdek hier alle wasmachines van Samsung

Klik hier om producten in te laden

Reageer