Consumenten willen luidsprekers die sneller en eenvoudiger te installeren zijn. Luidsprekers bestaan in twee grote varianten: Composet of coaxiaal.

Bij coaxiale speakers zijn de tweeters op de autoluidsprekers zelf gemonteerd en in het midden van de woofer geplaatst. Met dit ene chassis – dat minder inbouwruimte vraagt – kan je het hele spectrum bedekken. Nadeel is de richtinggevoeligheid van het geluid. Je moet je bijna recht voor de tweeter bevinden om de allerhoogste tonen te horen.

Een composet bestaat uit een losse woofer en tweeter, en geeft wat meer vrijheid bij het inbouwen. Plaats de tweeter echter niet té ver van de luidsprekers.

Als je speakers aanschaft, let dan op de RMS-waarde, het vermogen dat de speaker continu kan verwerken. Investeer ook meer in je voorste luidsprekers: het geluid komt immers van voren in de wagen.

Pioneer introduceert voor 2006 een nieuwe instaplijn van luidsprekers (de TS-G reeks). En ook de a-Ccelerate autoluidsprekers werden uitgebreid met nieuwe twee-wegluidsprekers. De a-Ccelerate reeks mikt op een jongere doelgroep en op de tuningwereld, met een zwarte afwerking. Deze reeks is een van de best verkopende luidsprekers in de wereld. Op high-end gebied is er de nieuwe PRS-reeks (Pioneer Reference Series).

Blaupunkt mikt dan weer sterk op vlakke inbouwluidsprekers. De Blaupunkt TH-luidsprekers hebben een bijzonder vlakke bouwvorm. Dit werd mogelijk dankzij de speciale geometrie van de resonantiearme membranen uit gespoten polypropyleen (IPP). Zo heeft het model THc 172 genoeg aan nauwelijks 46 mm inbouwdiepte.

Klik hier om producten in te laden

Reageer