Apple AirPods Pro

De AirPods zijn een regelrecht succesverhaal voor Apple. De draadloze oortjes zijn klein en snel en eenvoudig op te laden via een handige oplaadcase. En voor wie een iPhone heeft zijn de AirPods in een mum van tijd gekoppeld.

Met de lancering van de 279 euro kostende AirPods Pro is er nu een opvolger voor de AirPods. De vraag is dan ook of een overstap de moeite waard is en het prijsverschil terecht is? Dat proberen we te achterhalen in dit artikel.

1Prijs

De originele AirPods kosten 179 euro. Hiervoor krijg je de draadloze oortjes samen met een handige oplaadcase die je kan opladen met een Lightning-kabel. Wens je een draadloze oplaadcase, dan stijgt het kostenplaatje naar 229 euro. Die draadloze oplaadcase kan je ook achteraf nog los bijkopen en kost 89 euro.

De nieuwe AirPods Pro kosten 279 euro en je krijgt er automatisch een draadloze oplaadcase bij.

Ben je een oortje verloren, dan kost één vervangend exemplaar je bij de gewone AirPods 75 euro per stuk. Eentje vervangen bij de AirPods Pro is duurder en kost 99 euro per stuk. Een draadloze oplaadcase vervangen is ook duurder bij de AirPods Pro: 109 euro in plaats van 85 euro voor de AirPods.

2Zweet- en waterbestendig

De vraag naar waterbestendige AirPods werd al gesteld sinds de lancering van de allereerste AirPods. En hoewel de huidige AirPods niet waterbestendig zijn, hield dat veel gebruikers niet tegen om ermee te gaan sporten. Op eigen risico welteverstaan.

De AirPods Pro zijn nu beter water- en zweetbestendig en krijgen een IPX4-rating mee. Volledig waterdicht zijn ze echter niet, dus ermee zwemmen is voorlopig nog uit den boze.

3Ruisonderdrukking

Apple zegt dat de AirPods Pro beter klinken dan hun voorgangers. Dat hebben ze onder meer te danken aan de actieve ruisonderdrukking en betere afsluiting van het oorkanaal door verschillende meegeleverde in-ear siliconen dopjes. Ook ontwikkelde Apple een specifieke equalizer die het geluid (de lage en middenfrequenties) afstemt op ieders oor.

Dus in principe zouden de AirPods Pro beter moeten klinken dan de AirPods.

4Draagcomfort

Apple AirPods Pro

De siliconen oordopjes van de AirPods Pro zouden zich na verloop van tijd moeten aanpassen aan ieders oorkanaal en daardoor comfortabeler moeten gaan zitten. Door extra ventilatiegaatjes aan te brengen zou de druk die je voelt bij in-ear oordopjes moeten verlicht worden.

De AirPods worden niet ‘in het oorkanaal’ aangebracht en zullen dus altijd comfortabeler zitten.

5Langere batterijduur

Op dit vlak zetten de AirPods Pro een stap terug. Waar de AirPods het ongeveer vijf uur uithouden op één lading, moeten de AirPods Pro het doen met een half uurtje minder wanneer ruisonderdrukking is ingeschakeld.

In combinatie met de oplaadcase kan je de batterijduur voor beide modellen tot maximaal 24 uur rekken.

Klik hier om producten in te laden

Reageer