Dat blijkt uit een mail van Google naar app developers. Android Wear 2.0 zou normaal uitkomen in het najaar van 2016.

Er wordt erg uitgekeken naar de nieuwe versie van Android Wear. In 2016 was het erg stil bij de fabrikanten en werden er amper nieuwe smartwatches op Android Wear uitgebracht. Dat moet naar verwachting in 2017 gaan veranderen.

Bij Android Wear 2.0 is het voortaan mogelijk een standalone app voor de smartwatch aan te bieden, waar voorheen een verplichte koppeling met een app op een Android-smartphone nodig was.

Je zal de apps ook afzonderlijk via je smartwatch kunnen downloaden en installeren op je smartwatch, zonder een telefoon nodig te hebben. Er komt dus een eigen Play Store voor smartwatch-apps.

Op het vlak van berichten en meldingen staan er heel wat verbeteringen op til. De typische meldingen door middel van kaartjes met een witte achtergrond gaan op de schop en worden vervangen door gekleurde achtergronden. Hangouts krijgt een donkergroene achtergrond, Gmail wordt rood, enzovoort.

Bovendien zijn de meldingen duidelijker zichtbaar, waar ze nu onderaan amper schermruimte krijgen. Ze zullen naar boven te voorschijn schuiven, en dan terug verdwijnen.

Google voegt ook een volledig toetsenbord, handschriftherkenning en andere slimme replies toe aan berichten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer