De AEG ÖkoMix wasmachines beantwoorden aan de vraag van vandaag: denk maar aan een milieubewuste, budgetvriendelijke en zorgzame wasbeurt.

Gekend om zijn professionele resultaten, lanceert AEG met de Öko series een reeks wastoestellen met een duidelijk innoverend karakter. Deze wassen immers in alle zachtheid je meest delicate – linnen, zijden, wollen – kledingstukken op milieubewuste manier.

Features

Dankzij de verrassende ÖkoMix technologie bekomt het merk een wasmachine met een schokkend energie-efficiëntielabel A+++ – 50%! Deze technologie mengt water en wasmiddel namelijk al vóór het in de trommel komt. Dit is een duidelijk doeltreffende methode want zo is minder water en tijd nodig om het product op te lossen.

Een volgende feature, is de OptiSense, die automatisch de lading weegt en zo de wascyclus – duur, energie- en waterverbruik – aanpast. Deze technologie blijkt interessant voor je energierekening en ondertussen wordt je kledij met extra zorg behandeld.

Wol is geen probleem

Schuw om delicate stoffen zoals wol en kajsmier in je wasmachine te stoppen? Dat is dan vanaf nu verleden tijd! Door de recente AEG Öko innovatie om op veel lagere temperaturen te wassen, verkreeg deze wasmachine het hoogste Woolmark Apparel Care Platinum certificaat. Zelfs al staat er op het label handwas, kan je met deze toestellen perfect veilig gaan wassen…

Zuinige wasmachine en droogkast in één

Over de voordelen van een was- en droogmachine wordt véél kritiek gestrooid. Maar ook híer brengt AEG een einde aan. Zij stopten namelijk als eerste een warmtepomp in hun ÖkoKombi Plus toestel. Deze revolutionaire technologie blijkt de ideale compromis te zijn, want niet alleen wordt hierdoor zorgzamer met je kleding omgesprongen – je droogt op 50° lager -, het levert ook een 40% hogere energie-efficiënte op dan de klasse A-toestellen. Misschien toch investeren in een unieke was-en droogcombinatie?

[box type=”tip”]Omdat AEG een relevante rol wilt spelen in de creatie van een duurzame kledingindustrie, werken zij mee aan de interessante documentaire The Next Black. Het is een 45 minuten durende video over de nieuwste innovaties en nieuwe pistes in kleding. Thema’s zoals fast fashion en draagbare technologie komen aan bod. De zorg voor kleding en milieubewuste innovatie, staat centraal.[/box]

Reageer