Modular Dent: speelse wandarmatuur

De nieuwe wandverlichting van Modular kan solo op de muur een plekje krijgen, maar evengoed in groep geschikt worden voor grotere ruimtes. Minimalistisch overdag en kunstige lichtpatronen ‘s avonds, dat is Dent.

De diagonale knik in het ontwerp zorgt voor een minimalistische uitstraling. Dent straalt een opvallend lichtpatroon uit op de muur, zowel naar boven als beneden gericht. Of draai Dent 90 graden en stuur het licht naar links en rechts uit!

Wanneer meerdere armaturen worden gecombineerd, kan je een speels lichteffect creëren én een opvallend stukje kunst op de muur toveren.

De behuizing is met 25mm extra dun. Het is dan ook niet toevallig dat Dent gebruik maakt van twee LED-lampen. Twee diffuserplaatjes zorgen voor een zacht lichteffect. Dent is er in twee formaten en twee kleuren (zwart en wit).

Meer over Modular weten?

Draadloze luidspreker SC-C30 van Technics komt later dit jaar

Op de audiobeurs High End in Munchen stelt Technics een nieuwe telg in het Ottava Premium-gamma voor, de draadloze luidspreker SC-C30.

Met de SC-C30, die we ten vroegste in de herfst van 2019 mogen verwachten, slaat Panasonic een nieuwe weg in wat betreft de ontwikkeling van draadloze speakers. Deze compacte versie van de SC-C50 trekt de kaart van een hoge fabricage-kwaliteit en uitstekende akoestiek.

De draadloze speaker kan van heel wat bronnen muziek afspelen, en dit in hi-res audioformaten zoals DSD en WAV. Er is een uitgebreide selectie aan muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Tidal, en via Chromecast kan je muziek, ook bijvoorbeeld van YouTube, casten naar de speaker.

Twee van de SC-C30 kunnen gecombineerd worden tot een stereo-opstelling en ook multi-room is mogelijk. De speaker heeft ondersteuning voor Google Assistant.

Het geluid dat de luidspreker voortbrengt, is geoptimaliseerd met de Space Tune-kalibratiesoftware van Technics. Dat moet zorgen voor een mooi, gebalanceerd geluidsbeeld ongeacht de kamer waarin de speaker staat. Als luisteraar kan je kiezen uit enkele presets via de Technics Audio Center-app.

Meer details volgen nog later op het jaar.

Canon introduceert nieuwe generatie lens RF 85mm F1.2L USM

Canon RF 85mm

De Canon-lens heeft de hoogste resolutie ooit en is uitgerust met een supersnel diafragma en uitstekende AF-snelheden. Ideaal dus voor portretten en bruidsfoto’s.

De RF 85mm F1.2L USM is de eerste van zes lenzen met de RF-vatting die Canon in 2019 lanceert. De RF-vatting is ontworpen voor het EOS R System en ontwikkeld op basis van feedback van eindgebruikers.

De korte 85mm telelens heeft de ideale brandpuntsafstand voor portretten en een flatterend perspectief voor gezichten. De unieke BR-optische Canon-technologie, die effectief de axiale chromatische aberratie corrigeert die niet volledig met behulp van een combinatie van traditionele lenzen is te corrigeren, resulteert in een hogere resolutie en betere scherpte.

De RF 85MM F1.2L USM is een van Canon’s snelste AF-lenzen voor haar full-frame systeemcamera’s. In combinatie met de korte telelengte en Dual Pixel CMOS AF zorgt het snelle f/1.2 diafragma voor een geringe scherptediepte met fraaie bokeh en achtergrondscheiding. De lensopening laat het onderwerp van het beeld springen, terwijl het systeem met negen lamellen het onderwerp zelf accentueert tegen een onscherpe achtergrond, ideaal voor portretfotografie.

Het extra grote diafragma laat 50 procent meer licht door dan een f/1.4 lens zodat ook opnamen onder moeilijke belichtingscondities mogelijk zijn – tot -6EV (EOS R) en -5EV (EOS RP).

Door gebruik te maken van dezelfde ringtype USM-motor als de RF 50mm F1.2L USM zorgt de RF 85mm F1.2L USM voor snel en nauwkeurig scherpstellen. In combinatie met een nieuwe microprocessor die gebruikt maakt van een nieuwe, krachtige CPU en firmware, heeft de lens een snellere gegevensoverdracht. Dit resulteert in een snelle informatieverwerking en hogere AF-snelheid, waardoor fotografen scènes in een fractie van een seconde kunnen vastleggen.

De Canon RF-lenzen zijn uitgerust met een lens control ring waarmee de gebruiker zelf instellingen voor Tv, Av, ISO en belichting kan aangeven. Er is ook een focusring voor full-time handmatige bediening zonder dat eerst moet worden overgeschakeld naar de MF-modus. D

De RF 85mm F1.2 L USM is te koop vanaf 30 juni 2019.

FreshCare+ van Wirlpool werd verkozen tot product van het jaar 2019

Het label van Gekozen Product van het Jaar is het resultaat van een lange selectieperiode. Elk jaar onderwerpen producenten in 45 landen hun nieuwigheden aan het oordeel van de consumenten. In België geven duizenden personen hun mening over de producten die ze gepresenteerd krijgen. Het rode logo toont aan dat duizenden consumenten deze producten nieuw én vernieuwend vinden.

Voor de FreshCare+ van Whirlpool waren er uiteindelijk 3 voordelen die de doorslag gaven:

  • Het feit dat de was tot 6 uur probleemloos in de trommel mag blijven
  • De efficiëntie op vlak van tijd-, water- en energieverbuik
  • De stille en duurzame motor

Lees hier nog even het artikel na dat we eerder publiceerden over de FreshCare+ en maak kennis met al zijn kwaliteiten.

Apple TV app en AirPlay 2 nu beschikbaar op Samsung tv’s

Samsung Tv Apple TV

Als eerste tv-fabrikant biedt Samsung vanaf heden de nieuwe Apple TV app aan inclusief ondersteuning voor AirPlay 2.

De software-update is sinds 13 mei beschikbaar voor alle nieuwe Samsung tv’s uit 2019 en enkele modellen uit 2018.

Met de volledige integratie van Apple TV in Samsungs Smart TV-platform wordt het eenvoudig om alle films en series in de iTunes-bibliotheek te huren of te kopen. Het aanbod bestaat ook uit ruim 400 titels in 4K en HDR-kwaliteit.

Vanaf de herfst zal het ook mogelijk zijn in te tekenen op de nieuwe streamingdienst van Apple, Apple TV+.

De ondersteuning voor AirPlay 2 betekent dat je vanaf een iOS-toestel de content vlekkeloos kan streamen naar jouw Samsung tv.

De eerste maanden heeft Samsung de exclusiviteit voor de Apple TV app. Later volgen nog de tv’s van onder andere LG.

Nieuwe oortelefoontjes Bang & Olufsen mikken op sporters

Bang & Olufsen E6 E8 Motion

De twee nieuwe in-ear hoofdtelefoons E6 en E8 Motion hebben een minimalistisch design en zijn water- en zweetbestendig (IP54). Ze krijgen via de Bang & Olufsen-app ook een verbeterd basprofiel mee.

De Beoplay E8 Motion (350 euro) is er voor wie geen compromis wil sluiten tussen geluidskwaliteit en design. De volledige draadloze oortjes hebben een handige oplaadcase in wit leder en aluminium, en zijn draadloos oplaadbaar via de optioneel verkrijgbaar Beoplay Charging Pad (125 euro).

Bang & Olufsen E6 E8 MotionDe E6 Motion (300 euro) heeft onder meer een nieuw spatwaterbestendig rubberen koord en bevatten magneetjes, waardoor je ze rond je nek kan vastklikken. Hierdoor hoef je geen schrik meer te hebben dat je ze verliest tijdens een stevige sportsessie. Bovendien schakelen de oortjes zichzelf uit wanneer de magneten elkaar raken.

Bang & Olufsen E6 E8 MotionBeide oortjes zijn reeds verkrijgbaar online, en in de Bang & Olufsen-winkels vanaf 23 mei 2019.

Een greep uit enkele hoofdtelefoons van B&O:

Moederbedrijf Denon en Marantz lijft receivers Pioneer en Onkyo in

De consumentenafdelingen voor audio van het Japanse Onkyo en Pioneer gaan over in de handen van Sound United, het bedrijf achter de merken Denon en Marantz.

Tot de producten horen de AV-receivers, versterkers, slimme speaker en platenspelers van Pioneer en Onkyo. De markt voor AV-receivers komt daarmee bijna in handen van één bedrijf, met merken als Denon, Marantz, Pioneer en Onkyo. Of dat het aanbod zal doen verschralen valt nog af te wachten.

De draagbare mediaspelers en microketens van Pioneer en Onkyo blijven voorlopig wel nog in handen van de Onkyo Corporation. In 2014 werd Pioneer overgenomen door Onkyo, en de twee consumentenafdelingen werden vorig jaar verkocht aan het Oostenrijkse Aqipa. Nu volgt dus een derde overstap naar Sound United. De aandeelhouders moeten de deal wel nog goedkeuren.

Met de overname wil Sound United onder andere verder inzetten op draadloze, slimme speakers en soundbars. Sound United heeft naast Denon en Marantz ook nog de merken Classe, Definitive Technology, Boston Acoustics en Polk Audio in het portfolio.

 

De AutoDose-functie van AEG: betere waservaring en eenvoudig onderhoud van kledij

Het gebruik van een wasmiddel is onmisbaar voor goede wasresultaten, maar door een verkeerd gebruik van wasmiddel kan het resultaat teleurstellend zijn. Te weinig wasmiddel zorgt er bijvoorbeeld voor dat witte kledij grijs wordt, terwijl een teveel aan wasmiddel vezels in de kledij onherstelbaar beschadigt. Dat zorgt voor vroegtijdige slijtage en een verlies van vitaliteit en kleur.

Wassen zonder zorgen

Dankzij de nieuwe AutoDose-functie van AEG kun je vol vertrouwen wassen. Van zodra de wasmachine vol is, past de sensor automatisch water, energie en wastijd aan naargelang de hoeveelheid was. Op basis daarvan voegt de wasmachine zelf ook de correcte hoeveelheid wasmiddel toe voor een optimale bescherming van de kledij. Met AutoDose van AEG blijft wit stralend en behouden gekleurde kledingstukken vitaliteit en vorm, was na was.

Intuïtief en gepersonaliseerd

De MY AEG Care app maakt de waservaring bovendien nóg eenvoudiger. Het is nu niet meer nodig om de beste manier van wassen te googelen of om het wasetiket te bestuderen. Door in de app te selecteren welke kleren gewassen moeten worden, vertelt de Care Advisor de machine wat hij exact moet doen. De Auto-Dose-functie van AEG houdt bovendien de hoeveelheid resterend wasmiddel bij en geeft aan wanneer het tijd is om bij te vullen. Het is intuïtief, het werkt rechtstreeks en het is gepersonaliseerd, allemaal vanuit de smartphone.

 

L8FEC96S

Wasmachine
AEG

prijs: < €949.99

L7FEE96W

Wasmachine
AEG

prijs: < €829.99

Daikin voorziet apotheek in Hoei van frisse lucht

De groep EPC-Familia bezit meer dan 100 apotheken in België, waaronder de recentelijk geopende vestiging van Ben-Ahin. Deze apotheek streek neer in een oud restaurant op een strategisch punt tussen het centrum van Hoei en de nieuwe industriële zone van de stad.

Grote renovatiewerken zorgden ervoor dat de sombere en koude ruimte van weleer omgevormd werd tot een gezonde en warme plek. De grootste uitdaging van dit project bestond erin klimaatoplossingen te installeren in een oud gebouw, waar de nodige technische infrastructuur niet voorzien was. Daikin SuperDealer A. Grommet stond in voor de werkzaamheden.

De gekozen HVAC-installatie van Daikin werkt met het koelmiddel R32, dat de efficiëntie van de installatie verhoogt, met een lager energieverbruik als gevolg. De Mini VRV IV-warmtepomp is bijzonder geschikt voor toepassingen in het centrum van de stad. Het beschikt over alle functies van een standaard VRV-systeem, maar dan in miniatuurversie. Het systeem biedt de mogelijkheid voor een variabele koeltemperatuur, en bezit een volledig invertergestuurde compressor.

Aan de ingang van de apotheek zijn ultradunne satellietmodellen gebruikt, van 24,5 cm dik en met een geluidsproductie van slechts 25 dB(A). Voor de achterkamer viel de keuze op Fully Flat-cassettes van 60×60, door hun hoog comfortniveau en eenvoudige installatie. Deze cassette is uitgerust met bewegingssensoren, en werkt erg stil (25 dBA). Het toestel biedt de mogelijkheid om de luchtstroom aan te passen aan de activiteit in de ruimte, om zo eventuele tocht te vermijden.

Geïnstalleerde Daikin-apparaten:

Daikin RXYSQ 5T8Y: Mini VRV IV-warmtepomp
Daikin FXSQ50A: Ingebouwd plafondmodel met middelhoge externe statische druk
Daikin FXSQ32A: Ingebouwde VRV
Daikin FXZQ32A: Compacte cassette 600*600
Daikin FBA50A: Ingebouwde Inverter-warmtepomp
Daikin RXM50M9: Werkt met het koelmiddel R32

meer over Daikin

De toekomst van het wassen: een smartphone en een wasmachine die alles weet

Onze waskennis staat onder druk. De jarenlang proefondervindelijk verzamelde wijsheden over stoffen en temperaturen, overgedragen van generatie op generatie, raken in vergetelheid. Want de tijd voor het huishouden is meer dan ooit beperkt. Maar wat als de wasmachine al die kennis zelf heeft?

Huishoudelijke taken geraken steeds meer verdrongen op het prioriteitenlijstje. Carrières, hobby’s, familie en vrienden,… krijgen voorrang. En dat brengt een nieuwe soort stress met zich mee, want het huishouden moet in minder tijd gebeuren. De vele vragen die iedere wasmand bijvoorbeeld oproept – Welke temperatuur? Welk programma? Veel of weinig wasverzachter? – moeten nu snel, snel afgehandeld worden. Toch ziet de toekomst van het wassen er zo rooskleurig uit als witte was die samen met een rode sok gewassen werd. De wasmachine van de toekomst doet het denkwerk namelijk zelf.

Twee vragen

De nieuwe W Collectie Wasmachine van Whirlpool stelt je twee simpele vragen: ‘Welk type stof?’ en ‘Hoe wil je wassen (snel, traag, normaal, reinigend, of intens)?’. De rest zoekt de wasmachine zelf uit. Op de MySmartDisplay krijg je meteen het ideale programma te zien. Kies je vaak hetzelfde programma? De wasmachine onthoudt dat, waardoor je de volgende keer sneller kunt kiezen.

De wasmachine weet hoeveel wasmiddel nodig is

Het is zelfs niet meer nodig om bij iedere wasbeurt wasmiddel en wasverzachter toe te voegen. De wasmachine heeft twee containers om wasmiddel en -verzachter voor vijftig wasbeurten in op te slaan. Op basis van de hoeveelheid was, het type en het programma berekent de wasmachine zelf hoeveel er nodig is per wasbeurt. Dat gebeurt via het 6TH SENSE PrecisionDose systeem.

Slimme technologieën

Het is niet de enige slimme technologie in de W Collectie Wasmachine: de noemer 6TH SENSE bundelt de sensoren en technologieën die van deze wasmachine een slimmerik maken. Zo is er naast het 6TH SENSE PrecisionDose ook 6TH SENSE Freshcare, dat toelaat de was tot zes uur na het wasprogramma in de trommel te laten zitten. Het systeem activeert automatisch een draaicyclus: zachte draaibewegingen in combinatie met stoom die in de trommel wordt geblazen, zorgen ervoor dat bacteriën niet kunnen groeien. En zo blijven ook geurtjes weg.

Gebruik je smartphone om te wassen

Met de 6TH SENSE Live App heb je ook controle over de was als je niet thuis bent. Je kunt de wasmachine perfect bedienen vanop afstand met je smartphone of tablet. Het enige wat je nog zelf moet doen, is de was in de trommel steken. Kies zelf wanneer je de wasmachine start, waar je ook bent. Of wees meteen op de hoogte als de was klaar is.

En dan is er nog het design. Met een deur die van rand tot rand loopt, oogt de W Collection Wasmachine indrukwekkend. Bovendien zorgt deze extra grote deuropening voor meer gemak bij het laden en leeghalen van de trommel.

Nieuw in het gamma draadloze stofzuigers van Rowenta

Stofzuigen is geen klus waar we naar uitkijken, maar toch noodzakelijk willen we onze leefomgeving proper houden. Sta je op het punt om je stofzuiger te vervangen door een nieuw model, bekijk dan zeker eens de draadloze toestellen of overweeg om een robotstofzuiger in huis te nemen die de karwei quasi volledig overneemt. Rowenta introduceerde onlangs 2 nieuwe toestellen waarbij een optimale reiniging en jouw comfort prioriteit is.

Air Force Flex

Zijn naam verraadt het al een beetje: de Air Force Flex combineert flexibiliteit met pure zuigkracht en geraakt zelfs bij lage en moeilijk bereikbare plaatsen. Dankzij het slimme ontwerp met een flexibele buis en zuigmond met LED-verlichting kun je overal stofzuigen zonder voorover te hoeven buigen. De Rowenta Air Force Flex beschikt over een zuigkracht tot 100 Air Watts, maar is tegelijkertijd ook tot twee keer stiller dan de Rowenta Air Force 360-serie.

Smart Force Essential Aqua

Hier zijn we nog iets meer van onder de indruk. De Smart Force Essential Aqua is een autonome robotstofzuiger die komaf maakt met het stof en vuil op harde vloeren. Met de extra doekhouder kan de Smart Force Essential Aqua je vloeren tegelijkertijd stofzuigen én dweilen om het fijnste stof te verwijderen. Het toestel heeft drie verschillende schoonmaakstanden (voor complexe plaatsen, voor een snelle schoonmaakbeurt van 30 minuten of voor het schoonmaken van muren en plinten) en beschikt over zeven programmeerslots voor elke dag van de week.

 

Android TV krijgt vernieuwde Google Play Store

google io 2019

Wat Android TV betreft viel er niet zoveel nieuws te rapen op Google’s jaarlijkse ontwikkelaarsbijeenkomst. Wel wil men het makkelijker maken om nieuwe content te ontdekken.

Zo krijgt de Google Play Store op Android TV een grondige make-over. Er zal meer gebruik worden gemaakt van (bewegende) beelden, om je als gebruiker beter te informeren over wat de app precies inhoudt.

Google zegt dat er nu al zo’n 5000 apps in de Google Play Store voor Android TV zitten. Vorig jaar ging het om 3000 stuks.

De vernieuwing volgt naar alle waarschijnlijkheid tegen het einde van 2019.

OLED+934 later dit jaar nieuw topmodel Philips televisies

oled934 Philips

Een officiële releasedatum is er nog niet, maar TP Vision laat wel al weten dat de OLED+934 televisie een Red Dot Design en iF Design Award in de wacht heeft gesleept.

De iF en Red Dot Awards worden jaarlijks uitgereikt als erkenning van uitmuntend ontwerp. Elke wedstrijd ontvangt meer dan 5000 inzendingen uit bijna 60 landen.

De OLED+934 is opnieuw een samenwerking met het Britse luidsprekermerk Bowers & Wilkins. Ditmaal fungeert de voet van de tv als soundbar. Naar alle waarschijnlijkheid zal de tv eind dit jaar de OLED903 gaan opvolgen. Dat is het topmodel uit 2018. Meer informatie volgt allicht op de IFA beurs in Berlijn.

De OLED+934 heeft driezijdig Ambilight en de soundbar is omspannen met luxetextiel van het Deense Kvadrat.

oled934 PhilipsRod White, Chief Designer voor TP Vision vertelt het volgende over de tv: “We blijven de beste beeld- en geluidskwaliteit bieden door onze voortdurende samenwerking met Bowers & Wilkins. Daarbij behouden wij altijd onze minimalistische, functionele ontwerpen die
worden uitgevoerd met echte materialen en finesse”.

Wel al voorgesteld dit voorjaar is de OLED 854, een oled televisie met een
minimalistisch frame met een chromen omlijsting en een draaivoet in donkerchroom. Ook deze tv werd bekroond met een iF en Red Dot Award voor 2019.

Enkele Philips oled tv’s:

Smart tv-app TV Vlaanderen geïntegreerd in televisies van Vestel

M7 Group, eigenaar van TV Vlaanderen, gaat zijn hybride smart tv-app integreren in de televisies van Vestel. Vestel produceert tv’s voor merken als Toshiba, Hitachi en Telefunken.

In de praktijk zal de gebruiker van een Vestel televisie, die is uitgerust met een ingebouwde satelliettuner, toegang krijgen tot de smart tv-app en de content van TV Vlaanderen. Zonder dat daarvoor een decoder nog nodig is. Het gaat evenwel om de televisiemodellen vanaf november 2017.

Bovendien heeft men toegang tot verschillende interactieve mogelijkheden zoals Restart & Replay, pauzeren en films op aanvraag, maar ook digitale diensten zoals cloud-opname en een elektronische programmagids.

Nieuwe warmtepomp voor lage-energiewoningen bij Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric ontwikkelde speciaal voor woningen of appartementen met een zeer lage verwarmingsbehoefte en hoge warmwaterbehoefte een nieuwe Ecodan lucht/water warmtepomp.

De lucht-water warmtepomp maakt gebruik van het koelmiddel R744 (of CO2), dat ideaal ideaal is om aan bovenstaande eisen te voldoen.

De nieuwe warmtepomp is opgevat als een monoblocksysteem waarbij de binnen- en buitenmodule met elkaar verbonden zijn via waterleidingen. De binnenunit bevat naast het hydraulisch systeem ook een boiler voor warm water met een inhoud van 200 liter. Temperaturen tot 70 graden zijn mogelijk.

De binnenunit is met afmetingen van 1600 x 595 x 680 mm ook plaatsbesparend, en weegt slechts 77 kg. Ideaal voor kleinere technische ruimtes in appartementen. Met een geluidsniveau van slechts 40 dB(A) is de binnenunit bijna niet hoorbaar. Ook op de buitenunit is het geluidsniveau beperkt tot 53 dB(A).

Enkele producten uit het aanbod van Mitsubishi Electric

Ook interessant