LG maakt wasmachine slimmer met AI

LG-wasmachine-AI

De nieuwe wasmachines met ThinQ AI kiezen op basis van de inhoud zelf het geschikte wasprogramma. Tegen het einde van het jaar moeten ze verkrijgbaar zijn.

De wasmachine zorgt voor een grondige en zachte reiniging door aan de hand van het gewicht en de stofeigenschappen van elke lading het wasprogramma voor de meest optimale wascyclus te kiezen.

Hoe doet deze wasmachine dat? Door allerhande data uit liefst twintigduizend verschillende informatievoorzieningen op het gebied van wasmachinegebruik te combineren, kan het op basis van het volume en de fijnheid van de kledingstukken de wasinstellingen zelf kiezen.

De Direct Drive-motor gaat bovendien zacht om met het wasgoed: LG maakt zich sterk dat er 18 procent minder schade optreedt aan de kleding. De wasmachines zijn ook erg zuinig en doen het 50% beter dan het A+++ label.

Straf is dat deze wasmachines ook met de stem kunnen worden bediend. Tenminste als er een slimme luidspreker, zoals LG’s eigen WK7, aan wordt gekoppeld. De communicatie verloopt dan via de LG ThinQ app.

Enkele wasmachines van LG

Nieuwe seizoenscollectie voor Bang & Olufsen

Bang & Olufsen season colours fall 2019

Het einde van de zomer betekent naar jaarlijkse traditie een nieuwe collectie van kleuren voor enkele populaire Bang & Olufsen producten. De drie kleuren hebben namen als Tan, Chestnut en Peony.

Tan is een rustige kleur; Chestnut staat voor een klassiek en zelfverzekerd bruin; terwijl Peony verwijst naar een fris en krachtig roze. Gecombineerd zijn de kleuren eclectisch en progressief en tegelijkertijd zacht en verfijnd.

De producten in de collectie zijn de Beoplay H9 (in Peony en Chestnut), Beoplay E6 (Peony), Beoplay A1 (Tan, Chestnut & Peony) en de Beoplay P6 (Chestnut).

Bang & Olufsen season colours fall 2019De adviesprijzen voor de nieuwe collectie zijn als volgt:

Beoplay H9: €500
Beoplay E6: €300
Beoplay A1: €250
Beoplay P6: €400

Nieuwe Philips Hue Go draagbare lamp en slim stopcontact

Signify, de nieuwe naam voor het vroegere Philips Lighting, lanceert ter gelegenheid van de IFA enkele nieuwe producten waaronder een nieuwe versie van de Hue Go, en een slimme stekker en knop.

De draagbare Philips Hue Go (80 euro) is voortaan beschikbaar met Bluetooth, waardoor de manier van bedienen nog iets makkelijker wordt. De ingebouwde batterij gaat bovendien langer meer dan de vorige versie.

Met de slimme stekker (30 euro) kan je snel tafel- en vloerlampen die niet voorzien zijn van een Hue-lamp in- of uitschakelen, en ze zo opnemen in de Hue set-up in jouw woning.

Een speciaal geval is de Smart Plug, een slimme knop (20 euro) waarbij je in de Hue-app kan programmeren welke actie je wenst uit te voeren wanneer je op de knop drukt. Zo kan je één of meerdere lampen in een bepaalde sfeer plaatsen. Je kan dat zelf afhankelijk maken van het tijdstip van de dag. Bijvoorbeeld ‘s ochtends wat actiever licht om wakker te worden, terwijl ‘s avonds eerder een warme sfeerverlichting de woonkamer siert.

Je kan de knop ook ingedrukt houden om de verlichting wat meer of minder te dimmen. De achterzijde van de knop is magnetisch en voorzien van een kleefstof, zodat je de knop in tal van situaties een vaste plek kan geven. Er is zelfs een wandplaatje zodat je de knop als lichtschakelaar op de muur kan gebruiken.

Signify lanceert ook nieuwe gekleurde GU10-spots (White and color ambiance – vanaf 60 euro) die met Bluetooth kunnen worden aangestuurd, en speciale filament ledlampen (vanaf 20 euro). Die laatste zijn lampen die verwijzen naar de klassieke lichtdraad in de oude gloeilampen.

iPad OS: de 7 verbeteringen waar wij naar uitkijken

Met iPad OS stemt Apple het besturingssysteem van de iPad tablets meer af op de grotere schermen en multitasking.

Voorheen kon je via het gewone iOS al meerdere apps tegelijk gebruiken. Met iPad OS schakelt Apple een versnelling hoger.

Vanaf 30 september 2019 is het nieuwe iPad OS verkrijgbaar. De update geldt voor volgende tablets: iPad Air 2 of later; iPad Pro; iPad 5de generatie en later; en de iPad mini 4 of later.

Een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden in iPad OS.

1Beter browsen

De Safari-browser op de iPad krijgt enkele verbeteringen waardoor de ervaring meer moet lijken op die van de Mac. Voor wie vaak met Google-apps of WordPress werkt, zijn de verbeteringen alvast welgekomen.

2Widgets op het startscherm

De widgets op een iPad moest je vroeger via een veegbeweging rechtsboven te voorschijn halen. Met iPad OS kan je de widgets uit de Vandaag-weergave vastpinnen op het startscherm. Zo zie je ze meteen.

3Sneller notities aanbrengen met Apple Pencil

De Pencil, of Apple’s stylus, krijgt de laatste tijd heel wat extra aandacht. Met iPad OS wordt de reactietijd opnieuw wat sneller en responsiever.

Je kan de Pencil er ook overal bijhalen door in de onderste hoeken van het scherm een veegbeweging naar boven te maken. Je krijgt dan een screenshot te zien van waar je aan het werken bent, en kan vervolgens aantekeningen maken. In compatibele apps, waaronder al zeker Safari, kan je zelfs aantekeningen op een volledige wegpagina, een document of e-mail maken.

Het pallet met opties voor aantekeningen werd ook opnieuw uitgebreid: zo kan je het verkleinen en neerzetten waar je maar wenst.

4Multitasking verbeteringen

Heel wat Apple apps bieden nu al split-screen ondersteuning, waardoor je twee schermen naast elkaar kan open laten. Daar komen dit najaar de apps van derde partijen bij.

5Bestanden

Met de Bestanden-app heb je vanaf één handige locatie toegang tot al je bestanden. Voortaan zijn ook bestanden op een server of externe locatie beschikbaar (SMB), evenals die op een externe harde schijf, SD-geheugenkaartlezer en USB-stick.

Een nieuwe Downloads-map groepeert alle actieve en recente downloads via Safari.

6Donkere modus

In de Donkere modus ziet iPad er drastisch anders uit. Deze modus is rustiger voor je ogen en is naadloos in het hele systeem geïntegreerd. Je schakelt hem eenvoudig in via Bedienings­paneel, maar je kunt de modus ook zo instellen dat hij ‘s nachts automatisch wordt geactiveerd.

7Sidecar in macOS Catalina

Breid je werkruimte uit met je iPad, Mac en Apple Pencil. Zo kan je met de Apple Pencil tekenen op je iPad en de resultaten tegelijkertijd zien op je Mac.

NAD T 778: topklasse receiver met 9 kanalen en Dirac Live

De T 778 vormt het nieuwe vlaggenschip voor NAD en moet in november beschikbaar worden. De negen versterkte kanalen op de receiver produceren elk 100W.

Door het speciale chassis (3U rack) mikt deze receiver op de custom install-markt. Ook een RS232-poort, triggers (in en uit) en driverondersteuning voor de belangrijkste smart home diensten zijn aanwezig. De voorzijde bevat een kleurenaanraakscherm.

Zoals we van NAD gewend zijn maakt de T 778 gebruik van het MDC-platform (Modular Design Construction) zodat naar de toekomst toe uitbreidingsmodules kunnen worden toegevoegd, en oudere vervangen. Denk aan bijvoorbeeld de evoluties in HDMI en 8K. Er is plaats voor 2 MDC-modules.

De T 778 speelt de nieuwste geluidsformaten Dolby Atmos en DTS:X af, terwijl alle HDMI-poorten 4K met HDR ondersteunen. Er zijn ook twee HDMI-uitgangen en twee subwooferuitgangen.

De receiver speelt ook probleemloos multiroom-muziek af door de aanwezigheid van het uitstekende BluOS-platform. Alle digitale ingangen kunnen bovendien overweg met Bluetooth aptX HD en hi-res audio MQA decoding. Ook Apple AirPlay 2 behoort tot de basisuitrusting.

Voor het inregelen van de luidsprekers in de kamer staat Dirac Live ter beschikking.

Voorlopig is er enkel een prijs in Britse ponden vernoemd: 2499.

HP ruilt cartridges in voor inktreservoir op nieuwe Smart Tank Plus-gamma

Dure cartridges zijn een doorn in het oog van consumenten, en veelal zijn ze snel leeg. Door voor een inktreservoir te kiezen wil HP beter inspelen op deze problemen.

Het volgt hiermee het voorbeeld van Epson, dat al langer de kaart trekt van inktreservoirs op zijn printers. Inktreservoirs hebben een veel hogere capaciteit dan de gewone cartridges en zijn dan ook ideaal voor wie vaak wil printen thuis of op het thuiskantoor.

De nieuwe printers in het HP Smart Tank Plus 500/600-gamma komen met een hele reeks tijdbesparende tools en Smart Tasks, beschikbaar op de HP Smart App.

HP Smart Tank Plus 500/600Het inktreservoir is vlot bij te vullen zonder morsen, met behulp van hersluitbare flessen. De bijgeleverde inktreservoirs zijn goed voor liefst 12.000 pagina’s in zwart/wit en tot 8.000 pagina’s in kleur.

De HP Smart Tank Plus is nu al verkrijgbaar voor 249 euro.

Scherm van nieuwe Apple Watch staat altijd aan

Apple Watch Series 5

Bij de vijfde generatie van de Apple Watch hoef je niet langer je pols op te tillen om het uur te zien. Het schermpje staat immers altijd aan.

De Apple Watch toont steeds een gedimde versie van de wijzerplaat. Apple gebruik hiervoor een speciaal type scherm, LTPO genaamd. Dat is een soort OLED-scherm dat gerust aan kan blijven staan, zonder gevaar voor inbranden of hitte-ontwikkeling. Bij het optillen van de pols schakelt de volledig verlichting in.

De vijfde versie van het slimme horloge van Apple heeft deze maal ook een ingebouwd kompas en een ingebouwde hoogtemeter.

Apple Watch Series 5
Het kompas op de Apple Watch Series 5

Tegelijk met de nieuwe horloge komt het watchOS 6 besturingssysteem beschikbaar. Daar ligt de focus op gezondheid met nieuwe features als de Cyclus bijhouden-app (wanneer je als vrouw de volgende menstruatie kan verwachten), de Geluid-app (die je inzicht geeft op het geluidsniveau bij bijvoorbeeld concerten) en Activiteit-trends.

Daarnaast bevat watchOS 6 een aantal nieuwe dynamische wijzerplaten, zoals Meridian, Modulair compact en Zonnestand.

De Apple Watch Series 5 is er in vier verschillende materiaalafwerkingen: aluminium, roestvrij staal, keramiek en, voor het eerst ook titanium. Er zijn ook speciale Nike- en Hermes-versies. De batterij gaat volgens Apple tot 18 uur mee, wat bijzonder mager blijft in vergelijking met de concurrentie.

Apple Watch Series 5
De nieuwe titanium-uitvoering op de Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 (GPS) is vanaf 20 september verkrijgbaar vanaf 449 euro. De populaire Series 3 (GPS) met ingebouwde gps, optische hartslagsensor en waterbestendigheid is voortaan al verkrijgbaar vanaf 229 euro.

Zevende generatie iPad krijgt Smart Connector

Apple iPad (2019)

De iPad krijgt een groter 10,2-inch scherm en is dankzij de Smart Connector geschikt voor de aansluiting van een toetsenbord. In combinatie met het nieuwe iPad OS wil de tablet een alternatief vormen voor instapnotebooks.

Het grotere scherm, met Retina, is goed voor 3,5 miljoen pixels en heeft een brede kijkhoek. De iPad draait op de A10 Fusion Chip die volgens Apple bij multitasking flink zijn mannetje kan staan.

Nieuw is de Smart Connector, om onder meer een toetsenbord met hoesje aan te koppelen. Apple heeft bijvoorbeeld het Smart Keyboard in huis, een toetsenbord van volledige grootte met een indeling voor meer dan 30 talen (179 euro).

De iPad werkt ook samen met de eerste generatie Apple Pencil (99 euro). Die is nu met het nieuwe iPad OS nog beter geïntegreerd. Zo kan je volledige webpagina’s of documenten annoteren en versturen door met de Pencil vanaf de onderkant van het scherm omhoog te swipen. Via het vernieuwde palet zijn handige tools, kleuren en vormen sneller toegankelijk.

Apple iPad (2019)Het beheer van documenten in de Bestanden-app is met iPadOS nog krachtiger geworden. Ook externe USB-stations en bestandsservers worden nu ondersteund. Safari biedt op iPad een internetervaring van desktopklasse. Gebruikers zien altijd de website die is geoptimaliseerd voor iPad en populaire webapps als Squarespace en Google Docs worden ondersteund.

De nieuwe iPad (2019) is verkrijgbaar vanaf 30 september voor respectievelijk 389 euro (32GB) en 489 euro (128GB). Hij is er in drie kleurtjes: spacegrijs, goud en zilver. Wie ook 3G wenst moet rekenen op minstens 529 euro.

Android 10: de 6 beste nieuwigheden

Android 10 beste nieuwigheden

Het is weer zover. Google heeft de nieuwste versie van zijn mobiele OS gelanceerd, namelijk Android 10.

Tijdens de voorstelling op Google IO 2019 stond het nieuwe OS nog bekend als Android Q, maar nu heeft Google officieel gekozen om verder te gaan met een nummering. Android 10 wordt als eerste uitgerold naar Google’s eigen Pixel telefoons.

Nieuwe veegbewegingen

 


Met Android 10 presenteert Google een nieuwe (maar optionele) manier om doorheen je apps en telefoon te navigeren. Schakel je deze optie in dan worden de bekende knoppen aan de onderzijde van het scherm vervangen door één enkele witte balk, net zoals op de iPhone.

 • Naar boven vegen vanaf het witte balkje brengt je naar het hoofdscherm
 • Veeg recht over het balkje naar links of rechts en je kan wisselen tussen actieve apps
 • Als je omhoog veegt op het hoofdscherm, krijg je de App Drawer te zien
 • Terugkeren kan door vanaf de volledige linker- en rechterzijde van het scherm te vegen
 • Google Assistant oproepen kan je door te vegen vanaf de onderste hoeken van het scherm

Betere en slimmere meldingen

De telefoon zal je voortaan ook enkele standaardsuggesties geven om te reageren op berichten. Het was al beschikbaar voor de Google apps, maar nu wordt het ook toegankelijk voor apps als WhatsApp en Facebook Messenger. Zoals steeds zullen we voor de Nederlandstalige implementatie nog even geduld moeten uitoefenen.

Meldingen die over media gaan zoals bijvoorbeeld Spotify, YouTube en Google Play Music kunnen nu gebruikmaken van een progressiebalk. Zo kan je al vanaf het startscherm van je Android-smartphone muziek, podcasts en video doorspoelen.

Als je langer op een melding drukt, krijg je voortaan ook twee opties: Alerting en Silent. Met de eerste krijg je bij elke extra melding van die app een geluidje. Door Silent te selecteren kan je dat geluidje uitschakelen of je telefoon of vibreren zetten. Voorheen moest je telkens de Instellingen induiken om dit te configureren per app.

Makkelijker delen

Er was al langer kritiek op de logge manier waarop je in Android informatie kon delen. Met Android 10 krijgt dat deelmenu een upgrade en wordt het stukken sneller. Ook worden nuttige contacten of apps bij het delen opgeroepen.

Eindelijk een donkere modus

Met Android 10 heeft ook Google eindelijk een eigen, donkere modus. Het is de bedoeling dat die over het hele systeem actief wordt. Met één instelling kan je dan snel omschakelen naar een donker thema. Ook wanneer er moet bespaard worden op de batterij, kan je de donkere modus activeren.

Of jouw favoriete app ook een donkere modus krijgt, is afhankelijk van de developers. Zij kunnen een eigen thema uitwerken of Google toestemming geven een donkere modus te forceren.

Wi-Fi en QR-codes

Even snel je thuisnetwerk delen met familie of vrienden moet stukken eenvoudiger worden. Met een nieuwe functie in Android 10 kan je een QR-code aanmaken voor je Wi-Fi netwerk en deze snel delen. Handig toch?

Meer focus op privacy

Tot op heden had je enkel de mogelijkheid om een app helemaal niet of de ganse tijd toestemming te geven om je huidige locatie te weten. Met Android 10 kan je aangeven om je locatie enkel te delen zolang de app actief in gebruik is. Het is veiliger en spaart bovendien je batterij!

Privacy krijgt trouwens een pak meer aandacht binnen Android 10. Eindelijk is er een aparte afdeling binnen de Instellingen van je telefoon. Daar kan je per app de verschillende toestemmingen zien die door de app werden aangevraagd. Zoals jouw kalender, contacten, camera, microfoon en locatie.

Apple kondigt iPhone 11 Pro en 11 Pro Max aan

Apple iPhone 11 Pro

Grote veranderingen bleven zoals verwacht uit. De nieuwe iPhone 11 Pro’s moeten het stellen met kleine verbeteringen zoals een snellere processor of iets betere camera’s.

Apple haalt natuurlijk alles uit de kast om het pro-label van de nieuwe iPhones te benadrukken, te beginnen met het drievoudige camerasysteem.

De eerste camera is een groothoeklens (26mm) van 12 megapixels en een diafragma van f/1.8. De tweede camera is een telelens (52mm) met een groter diafragma van f/2.0, 12 megapixels en 2s optische zoom.

Tot slot is er de ultragroothoeklens (13mm) met een diafragma van f/2.4 en een beeldhoek van 120 graden. De combinatie van de drie camera’s is goed voor een optische zoom tot 4x. Met die bredere beeldhoek kan je tijdens het maken van een foto ook zien wat er buiten de foto in beeld is en eventueel aanpassingen maken.

Ook de selfiecamera krijgt een upgrade naar 12 megapixels en filmpjes in 4K/60fps, en zelfs videoselfies aan Full HD/120fps.

De toegenomen rekenkracht van de nieuwe A13 Bionic-processor laat toe voortaan te filmen in 4K aan 60 fps, met een groter dynamisch bereik en betere stabilisatie. Diezelfde chip maakt ook de nieuwe, automatische nachtmodus voor foto’s mogelijk. Daardoor zien foto’s bij weinig licht er stukken beter uit dan voorheen, aldus Apple.

Twee schermgroottes

Het verschil tussen de Pro en Pro Max zit hem in net als vorig jaar in de schermgrootte. Het OLED-scherm (met HDR) van de iPhone 11 Pro meet 5,8-inch, de iPhone 11 Pro Max telt een beelddiagonaal van 6,5-inch. Beide versies zijn te bestellen in vier kleurtjes: spacegrijs, zilver, goud en het opmerkelijke middernachtgroen.

Apple iPhone 11 Pro

Meer autonomie en RVS

De batterij van de iPhone 11 Pro gaat vier uur langer mee dan de voorganger iPhone Xs. De iPhone 11 Pro doet zelfs nog iets beter: hij voegt vijf uur autonomie toe in vergelijking met de iPhone Xs Max.

De iPhone 11 Pro heeft nog steeds een design met glas aan voor- en achterzijde, maar ditmaal zijn de randen afgewerkt in roestvrij staal. De smartphones blijven waterdicht en stofbestendig, met een IP68-classificatie.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Apple iPhone 11 Pro en Pro Max zijn verkrijgbaar vanaf 20 september. Pre-orderen kan vanaf 13 september 14u. Prijzen starten vanaf 1159 euro voor de iPhone 11 Pro met 64GB en lopen op tot 1659 euro voor de iPhone 11 Pro Max met 512GB.

Apple iPhone 11 heeft dubbele camera’s en nieuwe kleurtjes

Apple iPhone 11

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR, en daardoor wellicht de goedkoopste van de nieuwe lichting smartphones voor het komende jaar.

Net zoals zijn voorganger heeft de iPhone 11 een 6.1-inch scherm en is het design zo goed als onveranderd. Er komen wel nieuwe kleurtjes: paars, wit, groen, geel, zwart en rood.

De grootste verandering zien we bij de camera achterop de iPhone 11. Op de iPhone XR ging het om één enkele 12 megapixel camera met groothoeklens. Nu zijn er twee lenzen aanwezig, waaronder een extra 13mm ultragroothoeklens van 12 megapixel.

Tijdens de presentatie op het Apple Special Event benadrukte het merk de mogelijkheden van de camera met onder andere een nieuwe nachtmodus. Die moet foto’s tijdens de avonduren en ‘s nachts er een stuk beter doen uitzien.

Tijdens het filmen kan je wisselen tussen beide lenzen en is er ondersteuning voor opnames in 4K met 60fps, slow-motion, timelapse of een hoger dynamisch bereik.

Ook de selfiecamera krijgt een upgrade naar een 12 megapixel groothoeklens en kan eveneens overweg met opnames in 4K/60fps.

De iPhone 11 draait op een nieuwe processor van Apple, de A13 Bionic.

De Apple iPhone 11 is verkrijgbaar vanaf 20 september. Pre-orderen kan vanaf 13 september 14u. Prijzen starten vanaf 809 euro voor de 64GB-versie. De modellen met 128GB kosten 859 euro. Die met 256GB gaan over de toonbank voor 979 euro.

Apple Arcade kost 5 euro per maand en start op 19 september

Apple heeft vandaag bijkomende details over de nieuwe gamingservice Apple Arcade bekendgemaakt. Voor slechts 5 euro per maand krijg je toegang tot met meer dan 100 games van de meest creatieve ontwikkelaars ter wereld

Apple Arcade gaat van start op 19 september 2019. Tijdens het Apple Special Event toonde het demo’s van de spelletjes Frogger (Konami), Shinsekai Into the Depths (Capcom) en Sayonara Wild Hearts (Annapurna).

Het abonnement geldt voor de hele familie, met een maximum van vijf gezinsleden. De eerste maand is zelfs volledig gratis.

Spelletjes zouden ook kunnen worden gespeeld met de bestaande PS4 en Xbox One controllers, naast de typische bediening via het aanraakscherm van een iPad (of iPhone).

Apple TV+ start op 1 november en is erg goedkoop

Apple Tv Plus

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe streamingdienst Apple TV+ op 1 november 2019 van start gaat en 5 euro per maand zal kosten.

Apple zal slechts met mondjesmaat nieuwe tv-reeksen en films lanceren, met wekelijks nieuwe afleveringen zodat men niet meteen kan bingewatchen zoals bij Netflix.

Het beperkte aanbod verklaart wellicht de interessante introductieprijs. De eerste zeven dagen geldt bovendien als proefperiode en is gratis.

Om Apple TV+ nog een extra duwtje in de rug te geven, krijgen kopers van een nieuwe iPad, iPhone, iPod touch, Mac of Apple TV een jaar Apple TV+ gratis.

Hetzelfde abonnement kan gedeeld worden met liefst zes leden binnen een gezin.

Tijdens het Apple Special Event toonde het onder meer de eerste trailer voor de nieuwe Apple Original See. Andere titels die naast See beschikbaar zijn de bij de launch zijn deze:

 • The Morning Show
 • Dickinson
 • For All Mankind
 • Helpsters
 • Snoopy in Space
 • Ghostwriter
 • The Elephant Queen
 • Oprah Winfrey

Scheerapparaat Philips werkt met persoonlijk scheerplan via app

Philips Shaver series 7000

De Philips Shaver series 7000 is specifiek ontwikkeld om huidirritaties tijdens het scheren tegen te gaan. Centraal staat de GroomTribe-app die de gebruikers een persoonlijk scheerplan voorstelt.

De Philips Shaver series 7000 heeft een ingebouwde sensor die de scheerbeweging van de gebruiker detecteert en analyseert. De bijhorende GroomTribe-app verzamelt per scheerbeurt al die data en stelt een persoonlijk scheerplan op maat voor. Zo wordt onder meer een bepaalde snelheidsstand aanbevolen.

Het plan is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en geeft advies over de scheergewoonten en -techniek. Het einddoel is niet alleen een goede scheerbeurt maar vooral een gezonde en goed uitziende huid.

Volgens onderzoek van Philips is er immers een groeiende groep mannen bij wie een gevoelige huid een belangrijk probleem vormt bij het scheren.

De scheerapparaten maken gebruik van een geavanceerde Philips-technologie met microbolletjes die voor maximaal huidcomfort moeten zorgen. De mesranden zijn ontworpen om haar nauwkeurig af te snijden, waardoor er trekken of steeds op dezelfde plek scheren wordt voorkomen, zelfs bij een stoppelbaard.

Met Aquatec Wet & Dry kan je kiezen voor een comfortabele droge scheerbeurt of een verfrissende natte scheerbeurt. Je kan met gel of schuim scheren, zelfs onder de douche.

Van de Philips Shaver series 7000 zijn er verschillende uitvoeringen: de gewone uitvoering (S7930/16 en S7940/16), een versie met extra baardtrimmer (S7960/17) of met speciaal reinigingsstation (S7970/26). Prijzen starten vanaf 169,99 euro.

OLED tv’s van LG krijgen Nvidia G-Sync

OLED tv’s van LG krijgen Nvidia G-Sync

LG voegt G-Sync variabele verversingsnelheid toe aan de meeste OLED tv’s uit 2019.

Hoewel de tv’s niet over specifieke G-Sync hardware beschikken, hebben LG en Nvidia de koppen bij elkaar gestoken om G-Sync toch mogelijk te maken. Wanneer je een pc met een compatibele Nvidia GPU aansluit op de tv, zou het scherm moeten in staat zijn om variabele verversingsnelheden tot 120Hz te tonen.

Met G-Sync past het scherm zich aan de framerate aan die dankzij de gpu in een game wordt behaald. Dit leidt tot een betere spelervaring en minder artefacten in het beeld.

Hoewel de nieuwe LG tv’s over een HDMI 2.1 aansluiting beschikken die variabele verversingsnelheden mogelijk maken, is er tot op heden nog geen grafische kaart te vinden die een HDMI 2.1 poort heeft. Nvidia zegt dat de ondersteuning geldt voor kaarten in de GeForce RTX 20-Series, zoals de RTX 2080Ti.

LG tv’s, net zoals die van een heleboel andere merken, hebben al een lage inputlag en laten zich makkelijk gebruiken met gameconsoles zoals de Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

LG zegt dat de inputlag voor de nieuwe functie 6ms bedraagt voor 1440p-inhoud aan 120Hz en 13ms voor 4K-inhoud aan 60Hz.

De software-update wordt de volgende weken uitgerold. De W9 krijgt de update niet, omdat ondersteuning voor Variable Refresh Rate (VRR) ontbreekt.

Klik hier om producten in te laden

Ook interessant