Disney Plus op 12 november naar Nederland

De geruchten dat Disney Plus in Europa van bij de start in Nederland actief zou zijn, zijn dan toch waar. Disney heeft bevestigd dat de nieuwe videostreamingdienst op 12 november actief wordt, gelijktijdig met de VS en Canada.

De prijs voor Disney bedraagt 6,99 euro per maand, of 69,99 per maand. Met die laatste optie krijg je als het ware twee maanden gratis. Met die prijzen nestelt Disney zich onder die van concurrent Netflix.

Disney Plus zal beschikbaar zijn via apps op iPhone en iPad, Apple TV, Android, Android TV, Google Chromecast, PlayStation, Roku en Xbox One. Op Apple-toestellen zal je moeiteloos kunnen inschrijven via een in-app aankoop.

Disney Plus biedt eigen producties aan, zoals de meeste animatiefilms van Disney en Pixar, de Star Wars-franchise, Marvel-films en materiaal van National Geographic. Ook content van Fox, zoals alle afleveringen van The Simpsons, zal beschikbaar zijn. Bestaande content zal worden aangevuld met nieuwe tv-reeksen en films, zoals onder meer The Mandalorian.

Philips 65OLED984: oled tv met 4-zijdig Ambilight en B&W-soundbar

oled984 philips 4K OLED

Met de uitreiking van de EISA-awards duikt meteen ook een nieuwe high-end tv van Philips op. De OLED984 is een oled tv met vierzijdig Ambilight en een stevige Bowers & Wilkins-soundbar.

De OLED984 is meteen het nieuwe topmodel onder de Philips televisies. Het 65-inch scherm wordt geplaatst op een vloerstandaard in geborsteld aluminium waarop een soundbar is bevestigd. Door de soundbar los te koppelen van het scherm kon Philips ditmaal Ambilight naar vier zijden laten uitstralen.

Op geluidsvlak wordt de samenwerking met Bowers & Wilkins dus stevig voortgezet. Bovenop de soundbar, die goed is voor een vermogen van 60W, heeft B&W een losse tweeter gemonteerd. Dolby Atmos wordt ondersteund. Hoe dat allemaal zal klinken, kunnen we binnenkort ervaren op de IFA in Berlijn.

Het oled scherm krijgt het gezelschap van de nieuwste generatie P5-beeldprocessor en ondersteunt zowel de HDR10+ en Dolby Vision HDR-formaten. HDMI 2.1-poorten zouden nog niet van de partij zijn. De tv draait op het Android TV 9.0 smart tv-platform.

De 65OLED984 sleept trouwens de EISA-award 2019-2020 voor beste “Home Theatre TV” in de wacht.

Enkele tv’s van Philips

Sonos Move eerste draagbare speaker voor het merk?

Sonos Move

Het heeft er alle schijn naar dat Sonos binnenkort met een draagbare luidspreker naar buiten komt. De eerste foto’s werden intussen gelekt en ook de persuitnodigingen voor een onbekend product zijn al de deur uit.

Uit de gelekte beelden op de Duitse site WinFuture valt al heel wat informatie af te leiden. Zo is duidelijk te zien dat de Sonos Move rust op een basisstation dat als oplaadstandaard dienst doet. Opladen kan ook met een kabel dankzij de aanwezigheid van een USB-C poort op de speaker zelf.

De roep om een draagbare speaker van Sonos klinkt al enkele jaren onder de Sonos-fans. Het merk verschool zich steeds achter de noodzaak van een Wi-Fi-verbinding. De nieuwe speaker zou nu over een Bluetooth-verbinding beschikken, zodat je muziek van je smartphone kan sturen naar de Sonos Move. Alle functionaliteit die we kennen van het Sonos-ecosysteem blijven behouden.

Of de speaker ook weerbestendig is, kunnen we nog niet afleiden uit de schaarse info. Wel bijna zeker is dat de Sonos Move een automatische versie van TruePlay meekrijgt. TruePlay is voor iOS-bezitters bekend als een manier om het geluid van de Sonos-speakers af te stemmen op de karakteristieken van de ruimte waarin de speaker staat. Het geluid van de Move zou dan aangepast worden aan de kamer of omgeving waar je hem neerzet.

De speaker zou ook samenwerken met de digitale stemassistenten Alexa en Google Assistant, al zou dat dan enkel gelden bij gebruik binnenshuis.

Meer komen we wellicht te weten op 26 augustus wanneer een persevent staat gepland.

Android Auto krijgt grootste update sinds jaren

Het besturingssysteem voor in de wagen Android Auto 2019 krijgt onder meer een verbeterde interface en nieuwe functies.

Android Auto bestaat sinds 2015 en de laatste jaren zien we het steeds meer opduiken in allerlei automodellen. Maar sindsdien veranderde er niet veel. Daar komt nu verandering in, nu Google de volgende weken een grote update uitrolt.

We sommen even de belangrijkste wijzigingen op.

1Nieuwe interface

Het nieuwe Android Auto moet beter opgaan in auto-interieurs en daarom is er nu een nieuw donkere modus. Voorheen was overdag het scherm glashelder en pas bij het intreden van duisternis, schakelde het over naar een donker thema.

2Overzichtelijke meldingen

De nieuwe hub voor notificaties moet meldingen van verschillende berichtenapps beter organiseren en bruikbaar maken. In de rechterhoek onderaan dien je nu op het belletje-icoon te drukken om aan je meldingen te komen. Niet-gelezen meldingen zie je snel door het rode knopje bij het icoon. Nieuwe meldingen tonen nog steeds met een kortstondige pop-up op het scherm.

3Lijst met apps

Op het startscherm kan je nu vlot naar een lijst met alle apps navigeren. De vier meest recent gebruikte apps komen bovenaan in die lijst.

Sommige van de meest handige Google Assistant-functies krijgen voortaan een eigen app in die lijst. Apps die met de stem kunnen worden bediend, herken je aan een kleiner Google Assistant-icoontje.

4Nieuwe navigatiebalk

Onderaan is er nu plaats voor een nieuwe en slimmere navigatiebalk. Handig als je muziek aan het afspelen bent en toch snel naar een ander scherm wenst te gaan. De knoppen voor het bedienen van muziek blijven dan steeds beschikbaar. Tijdens het navigeren verschijnt in die navigatiebalk je volgende routebegeleiding.

5Ondersteuning voor grotere schermen

Nu de schermen in tal van wagens groter en talrijker worden, moest Android Auto een manier vinden om steeds goed te blijven tonen. Met de update zou dat beter moeten lukken zodat er geen ruimte meer verloren gaat of zwarte zijbalken worden getoond.

 

Galaxy Note10 voor het eerst in twee smaakjes

De nieuwe Galaxy Note 10 wordt voor de eerste maal ook in een Plus-versie uitgebracht. Bovendien volgt Samsung de trends met het wegnemen van de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting.

Echte vernieuwingen blijven echter uit. Samsung bouwt gestaag voort op de vroegere modellen en blijft mikken op professionele gebruikers. Zo tekent de ingebouwde stylus of pennetje opnieuw present en is het scherm een AMOLED-type.

Eén van de verschillen tussen beide smartphones is de schermgrootte: 6,3 inch voor de Note 10, terwijl de Note 10+ het doet met 6,8 inch. Het scherm van de 10+ heeft ook een hogere resolutie (3040 x 1440 vs 2280 x 1080).

Straf is dat de Note 10+ nauwelijks groter is dan de voorganger, de Note 9. Dat komt doordat de randen rond het scherm weer wat kleiner zijn geworden. Volgens Samsung is de Note 10+ nog steeds gemakkelijk vast te houden en te gebruiken.

Een ander verschil schuilt hem in de batterij. De Note 10+ kan rekenen op een exemplaar van 4300mAh en ondersteunt 45W-snelladen. Met die laatste functie zou een half uurtje opladen moeten volstaan voor een dag stroom. Minpunt is dat je daarvoor een speciale snellader dient aan te kopen. De Note 10+ telt ook een geheugenkaartlezer voor microSD.

De hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm is verdwenen. Je zal dus via Bluetooth naar muziek moeten luisteren of een speciale adapter aanschaffen voor op de USB-C aansluiting. Concurrent Apple zette twee jaar geleden al die stap. Ook de Bixby-knop, een snelkoppeling naar Samsung’s virtuele assistent gaat op de schop.

Omdat heel wat vloggers de Note-reeks gebruiken, dixit Samsung, krijgt de camera op de Note 10 extra veel aandacht. De vergelijking met de camera’s op de Galaxy S10 Plus is niet ver te zoeken: de drie camera staan onder elkaar. Op de Note 10+ wordt bovendien nog een extra dieptecamera toegevoegd die voor een onscherpe achtergrond (bokeh!) moet zorgen bij portretfoto’s.

Blikvangers zijn wat ons betreft de zogenaamde Air Actions waarbij de stylus kan worden gebruikt om de camera te bedienen. Denk aan het veranderen van het type foto dat je wenst te maken zoals een selfie, een portret of een landschap. Er kan ook live worden getekend op gezichten.

Zowel de Note 10 als de Note 10 Plus zijn verkrijgbaar in drie kleuren, waaronder het speciale Aura Glow, en dit vanaf 23 augustus. Het prijskaartje blijft als vanouds stevig: prijzen starten vanaf 949 euro en lopen op tot 1200 euro.

Enkele van de nieuwe Note 10-toestellen:

Klik hier om producten in te laden

Apple iOS 13: de belangrijkste nieuwigheden die naar de iPhone en iPad komen

iOS 13

De volgende versie van het mobiele OS, iOS 13, voegt opnieuw heel wat verbeteringen toe. Donkere modus, inloggen met je Apple ID en kleine verbeteringen aan bestaande apps zijn de belangrijkste. Een overzicht.

1Donkere modus

De iPhone krijgt een donkere modus, zoals we die al kennen van op de Mac. Alle apps en onderdelen krijgen dan een donkere of zwarte achtergrond. Het moet het lezen van tekst makkelijker en minder vermoeiend maken voor de ogen. Zeker in omgevingen met weinig licht. Deze modus kan je zelfs op een vooraf ingesteld tijdstip activeren.

2Slimmere Herinneringen app

Een app als Herinneringen krijgt enkele handige updates zoals het taggen van personen (indien ze over iMessage beschikken) en een nieuwe snelle knoppenbalk om tijd, datum, locaties, markeringen of foto’s snel toe te voegen. En Siri stelt zelf nieuwe herinneringen voor die je misschien wilt toevoegen, bijvoorbeeld als je plannen maakt in Berichten.

Slimme lijsten helpen je nog beter bij wat je doet, omdat ze je herinneringen automatisch organiseren en indelen op ‘Gemarkeerd’, ‘Gepland’ en ‘Vandaag’.

3AirPods

Wanneer je AirPods draagt zal Siri je berichten onmiddellijk voorlezen. Het werkt met Apple’s Berichten-app en elke andere app zolang ze gebruikmaken van SiriKit.

Het wordt ook mogelijk om twee paar AirPods aan dezelfde iPhone te koppelen en samen naar hetzelfde nummer te luisteren.

4Kaarten: meer details en opslaan van plaatsen

Apple Kaarten wordt detailrijker en je krijgt de mogelijkheid om eenvoudiger plaatsen op te slaan en ze in verzamelingen op te nemen. Zo kan je reizen beter inplannen.

Je zal ook met één tikje kunnen navigeren naar favoriete plaatsen, en aankomsttijden delen met familie, vrienden of collega’s, inclusief eventuele vertragingen.

Minder belangrijk voor onze regio: Apple Maps krijgt voor enkele Amerikaanse steden een rondkijkfunctie à la Google Street View.

5CarPlay

CarPlay krijgt een volledig vernieuwde interface met een vereenvoudigde weergave van de weg die voor je ligt. Met nieuwe, slimme suggesties van Siri kan je bijvoorbeeld de garagepoort openen bij thuiskomst of krijg je een herinnering van een volgende Agenda-activiteit.

Favorieten en Verzamelingen binnen Kaarten zijn ook te gebruiken in CarPlay.

In de Apple Music-app kan je nu ook albumhoesjes zien, en in de Agenda-app krijg je in één overzicht je afspraken zien.

Autofabrikanten kunnen CarPlay-systemen ontwikkelen waarbij niet-vierkante schermen van rand tot rand worden weergegeven.

6Foto’s, video’s en camera

In Portretbelichting kan je de intensiteit van het licht wijzigen, of een zwart-wit effect toevoegen. Het tabblad Foto’s krijgt een nieuwe, samengestelde weergave van de mooiste momenten.

Bijna alle tools en effecten die voor Foto’s bruikbaar zijn, kunnen nu ook voor videobeelden worden gebruikt.

7Betere prestaties

Opnieuw gaat er veel aandacht naar de snelheid van iOS. Zo moet de ontgrendeling via gezichtsherkenning (Face ID) 30% sneller worden. Het openen van apps moet dubbel zo snel worden, en downloads of updates worden ook stukken kleiner.

8Privacy

Met iOS 13 krijg je meer controle over het delen van je locatie. Je kunt ervoor kiezen om een app éénmalig toegang te geven tot je locatie, of alleen wanneer je die specifieke app gebruikt.

9Inloggen met Apple bij apps en websites

Je kunt je snel en makkelijk aanmelden bij allerlei apps en websites met de Apple ID die je al hebt. Wanneer je ‘Log in met Apple’ gebruikt, word je niet gevolgd en wordt er ook geen gebruikersprofiel van je aangemaakt. Het is de tegenhanger van de bekende inlogknoppen van Facebook en Google.

Je kunt er ook voor kiezen om Apple een uniek e-mailadres te laten aanmaken dat berichten doorstuurt naar je echte e-mailadres.

10Woning

Camera’s die geschikt zijn voor HomeKit kunnen nu bepaalde activiteit opvangen en opnemen, zoals mensen, dieren of voertuigen. Deze opnamen worden veilig bewaard in iCloud.

AirPlay 2-speakers kunnen voortaan opgenomen worden in scenario’s en automatiseringen.

Nieuw zijn ook de opname van routers binnen HomeKit. Zo voeg je een extra laag toe aan de beveiliging van je huis.

11Siri

Met SiriKit voor audio kan je nu muziek, podcasts, audio­boeken en radio afspelen met apps van derden, zoals Spotify. Tenminste als deze makers dit gaan ondersteunen.

12Apple Arcade

Met de Arcade-dienst kan je een abonnement nemen op meer 100 games.

13Bestanden

Je hebt nu ook toegang tot bestanden op een USB-stick, SD-kaart of externe harde schijf.

14Swipend typen

Het swipe-toetsenbord zoals dat al langer bestaat in Android komt nu ook naar iOS.

Nvidia Shield krijgt update naar Android TV 9.0

android TV 9.0

Met de Shield Experience 8.0-update krijgt de Nvidia Shield heel wat nieuwe functies en draait de settopbox/mediaspeler voortaan op Android TV 9.0 (Pie).

De update wordt nu al uitgerold, en geldt voor zowel de originele Shield uit 2015 als het nieuwe model uit 2018. De Shield krijgt daardoor nu al vier jaar updates naar nieuwere Android TV-versies, misschien wel een record voor mediaspelers. Destijds werd de originele Shield gelanceerd met Android 5.1.

Wat verandert er zoal?

  • Het scherm voor de instellingen wordt licht gewijzigd met afzonderlijke menu’s voor beeld- en geluidsinstellingen
  • In de systeeminstellingen is er een nieuwe optie om automatisch de kleurruimte aan te passen, afhankelijk van de inhoud
  • De Netflix-app kan voortaan geluid in Dolby Digital Plus 5.1 afspelen
  • Amazon Prime Video kan men voortaan casten in 4K-kwaliteit vanaf de smartphone of een tablet
  • Via GeForce Now kan men nu meer dan 20 nieuwe games streamen
  • De Twitch-app werd herzien
  • Met ‘Autofill with Google’ kan je makkelijk accountdetails van andere Android-toestellen overdragen
  • Ook wie voor de eerste maal de Shield instelt kan makkelijker paswoorden en dergelijke van de smartphone ophalen
  • Headsets die aangesloten zijn via USB en Bluetooth krijgen verbeterd geluid
  • In de snelinstellingen is er een nieuwe optie om snel Bluetooth-accessoires los te koppelen

Review: Ikea-Sonos Symfonisk luidsprekers

Ikea’s draadloze Symfonisk luidsprekers, een samenwerking tussen audiomerk Sonos en het Zweedse woonwarenhuis, liggen vanaf 1 augustus in de Ikea-winkels. We testen beide speakers.

Al in 2017 kondigden beide merken een samenwerking aan. Twee jaar later zijn dus de eerste producten eindelijk te koop, onder de naam Symfonisk. Het gaat om een tafellamp met speaker en een balkvormige boekenplankluidspreker.

Beide luidsprekers zijn met een prijskaartje van respectievelijk 179 euro en 99 euro erg toegankelijk geprijsd. Zeker als je weet dat de luidsprekers een beroep doen op het multiroom audiosysteem van Sonos. Ter vergelijking: een Sonos One, die bijna exact klinkt zoals de tafellamp, kost ongeveer 200 euro, de wat oudere Sonos Play:1 kost 179 euro.

De boekenplankspeaker (in wit of zwart) kan je rechtopstaand of liggend plaatsen en past perfect in de typische boekenrekjes van Ikea. Ook kan je hem via haakjes (afzonderlijk te koop) zelfs aan de muur hangen en inzetten als mini-nachtkastje voor boeken of een smartphone. Het maximale draaggewicht is dan 3 kg.

De tafellamp-speaker (wit of zwart) heeft een meer uitgesproken design waar je voor of tegen bent. Zelf zijn we niet zo’n fan van het design. De combinatie van lamp en speaker moet ervoor zorgen dat de producten uit de samenwerking tussen Sonos en Ikea ook een plek kunnen krijgen op plaatsen waar een luidspreker doorgaans geen topprioriteit is, zoals de ouderslaapkamer of de kamer van de kinderen.

De grote draaiknop, waarmee je enkel de lamp aan of uit kan zetten, is prominent aanwezig. Een lamp, met E14-lampvoet, wordt standaard niet inbegrepen. Een omhulsel in textiel verbergt de speaker en moet het product een wat huiselijkere sfeer geven.

De tafellamp is niet standaard te bedienen met een app. Daarvoor dien je achteraf een slimme lamp in te draaien. Dat kan gerust een Ikea Tradfri-lamp zijn of eentje van Philips Hue.

Beide speakers hebben knopjes om het volume te regelen, muziek af te spelen, te pauzeren of een nummer over te slaan (dubbel en driemaal klikken op de afspeelknop). Er is ook telkens een netwerkaansluiting voorhanden, mocht het draadloze netwerk in sommige plekjes in huis niet voldoende zijn.

Een klein wit led-lampje geeft aan wanneer de speakers gekoppeld zijn. Je kan dat ledje uitschakelen via de Sonos-app. Bluetooth ontbreekt wel, net zoals een aux-aansluiting.

Sonos-ecosysteem

Beide speakers stel je via de Sonos-app, voor Android en iOS, in een mum van tijd in en worden meteen met naam herkend in de app. Op het einde van het instelproces is zelfs de Sonos TruePlay-functie van de partij (althans voor iOS-toestellen), waardoor het geluid dat uit de speakers komt is afgestemd op de karakteristieken van de ruimte waarin ze staan.

Doordat de speakers gebruik maken van het Sonos-ecosysteem, kunnen ze worden gecombineerd met alle Sonos-speakers in een multiroom set-up, en worden bediend via de Sonos-app. Alle functionaliteit zoals je gewoon bent van Sonos, blijft behouden voor deze Ikea-speakers. Je kan verschillende speakers gegroepeerd dezelfde muziek laten afspelen, of verschillende muziek in verschillende kamers.

Je kan ook twee dezelfde speakers combineren tot een stereopaar. En heb je al een soundbar van Sonos in huis staan, dan kan je ze zelf instellen als achterspeakers in een surroundopstelling. Met twee boekenplankspeakers komt de kostprijs dan niet hoger uit dan 200 euro.

Bovendien biedt Sonos een koppeling aan met meer dan 100 streamingmuziekdiensten waaronder de belangrijkste zoals Spotify, Deezer, Tidal en Apple Music.

Niet alleen kan je muziek via de Sonos-app afspelen, ook kan dat gebeuren vanuit de Spotify-app, dankzij de ondersteuning van Spotify Connect. En met ondersteuning van Apple AirPlay 2 kan je ook direct streamen vanaf een iOS-apparaat of een Mac. Via de Sonos-app kan je ook een alarm instellen om je ‘s morgens te wekken met muziek.

Ingebouwde microfoons bevatten de Ikea-speakers niet, en dus zijn ze niet te bedienen met een slimme stemassistent. Er is wel een omweg: door een slimme speaker als de Sonos One aan te kopen, is stembediening via Google Assistant of Amazon Alexa wel mogelijk voor alle andere opgenomen speakers in het Sonos-ecosysteem.

Later op het jaar kunnen de Symfonisk-speakers ook worden bediend met de Ikea Home Smart-app (voorheen Tradfri-app) en kunnen er scènes worden opgezet in combinatie met de slimme Ikea-lampen en de slimme rolgordijnen (oktober?). Er komt ook nog een afzonderlijke afstandsbediening aan.

Geluidsprestaties

De geluidskwaliteit die beide speakers voor dit prijskaartje produceren, is meer dan goed. De muziek die de boekenplankspeaker produceert mag je gerust als nieuwe maatstaf beschouwen voor speakers in deze prijsklasse. Zeker als je het Sonos-ecosysteem in achting neemt. De bas die uit de speaker komt is best knap voor deze prijs, en het volume is luid genoeg om een kleine kamer te vullen.

Hoewel we het niet hebben kunnen testen, lijkt de combinatie van twee van dergelijke speakers in een stereo-opstelling de beste keuze en kan dat de geluidskwaliteit een extra boost geven. En wie achterluidsprekers wil toevoegen aan zijn Sonos-soundbar, kan aan deze prijs bijna zonder nadenken de sprong wagen.

Door de ronde vorm en het textiel dat er rond is gewikkeld, zou je kunnen denken dat de tafellamp-speaker 360-graden geluid produceert. Niks daarvan, de drivers zijn voorwaarts gericht.

Op geluidsvlak scoort de lamp wel beter dan de boekenplankspeaker en mag je ze bijna op gelijke voet zetten met de Sonos Play:1 of Sonos One. De bas is steviger en het geluidsbeeld opent iets meer. Wie even de tijd neemt om Sonos’ TruePlay te gebruiken en de speaker te kalibreren, haalt nog net iets meer uit de speaker.

Bovendien kan je via de Sonos-app met de equalizer beide speakers tunen, en ook de bas bijregelen naar eigen smaak.

Netflix: de nieuwe series voor augustus 2019

Deze maand kijken we vooral uit naar het tweede seizoen van Mindhunter.

8 augustus: Wu Assassins (seizoen 1)

Een eenvoudige chef-kok uit San Francisco is de nieuwste aanwinst in een lange lijn van huurmoordenaars die de mystieke Wu-krachten uit verkeerde handen moeten houden.

9 augustus: GLOW (seizoen 3)

GLOW is zo’n Netflix Original die instant leuke kijkmomenten oplevert. Het Gorgeous Ladies of Wrestling-circus trekt ditmaal naar Las Vegas. In het Fan-Tan Hotel/Casino dat wordt bestuurd door voormalig showgirl Sandy Devereaux St. Clair (Geena Davis) moeten de dames elke avond een show geven. Het derde seizoen gaat minder over het worstelen zelf en meer over randevenementen.

16 augustus: Mindhunter (seizoen 2)

De serie met seriemoordenaars in de hoofdrol kon ons in het eerste seizoen in 2017 erg bekoren, en het was dan ook uitkijken naar een vervolg. FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) moeten dit seizoen de Atlanta Child Murders onderzoeken.

30 augustus: The Dark Crystal Age of Resistance (seizoen 1)

In deze prequel van de filmklassieker The Dark Crystal van Jim Henson (The Puppets) uit 1982 moeten we als kijker vergeten dat we poppen aan het zien zijn, zeggen regisseur Louis Leterrier en uitvoerend producent Lisa Henson. In deze meest ambitieuze poppenserie ooit gemaak tontdekken drie Gelflings het geheim achter de krachten van de kwade Skeksis. Ze beginnen aan een reis om de rebelse strijdmachten aan te wakkeren in een poging de wereld te redden van de ondergang.

Telenet Play & Play More: nieuwe series voor augustus 2019

Het eerste seizoen van The Loudest Voice, met Russell Crowe, en het tweede seizoen van Succession springen er deze maand uit in het aanbod van Telenet Play & Play More.

1 augustus: The Loudest Voice (seizoen 1)

Russell Crowe, de steracteur van ‘Gladiator’ en ‘A Beautiful Mind’ kreeg met veel hulp van de make-upafdeling het postuur en de looks aangemeten van Roger Ailes, de grondlegger van de Amerikaanse nieuwszender Fox News. Crowe mag zijn tanden zetten in een onvervalste ‘bad guy’. Ailes was immers een zeer controversieel figuur. Hij groeide uit tot een belangrijke figuur binnen de Republikeinse partij, maar werd ook beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Wekelijks volgt een nieuwe aflevering.

12 augustus: Succession (seizoen 2)

In dit Emmy-genomineerde HBO-drama draait alles rond Logan Roy (Brian Cox), een uiterst succesvol zakenman, die op het punt staat om de macht van een van de grootste mediabedrijven over te dragen. Het is de start van een interne familiestrijd waarin macht, politiek en loyaliteit een doorslaggevende rol spelen. Denk aan een Wall Street-versie van ‘Game of Thrones’.

Wekelijks volgt een nieuwe aflevering.

11 augustus: Marvel’s Agents of Shield (seizoen 6)

Het Marvel Cinematic Universe is een leuke plek om te vertoeven, en zeker de wereld van ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’. Deze perfecte mix van spionnen, superhelden en sciencefiction krijgt in het zesde seizoen een nieuwe intergalactische stroomstoot. De strijd tussen de Agents en Agent Coulsons dubbelganger Sarge bereikt zijn hoogtepunt, onze helden bereiden zich voor op een nieuw ‘end-of-the-world’-eindspel als slechterik Izel tot actie overgaat en het team probeert een grote gebeurtenis uit seizoen 5 te verwerken.

19 augustus: The Righteous Gemstones (seizoen 1)

De nieuwste hitkomedie van HBO! Danny McBride blijft wonderlijke stukjes tv uit zijn fantastisch komisch brein op ons afvuren. Deze keer dompelt hij ons onder in het wereldje van de televangelisten. McBride speelt Jesse Gemstone, een rijzende ster in de predikersgilde met een onconventionele aanpak. De cast bestaat uit een pak sterkomieken met o.a. John Goodman, Adam Devine en Walton Goggins.

Wekelijks volgt een nieuwe aflevering.

26 augustus: Ballers (seizoen 5)

De grootste filmster van deze planeet in een van de populairste HBO-series van het moment. Dwayne ‘The Rock’ Johnson trakteert je met ‘Ballers’ op een half uurtje puur entertainment over het leven van een aantal voormalige American Footballhelden in het paradijselijke en zonovergoten Miami. Denk aan blinkende bolides, uitzinnige feestjes en mooie vrouwen. Work hard, play hard, maar dan vooral het laatste. Nieuwe superster John David Washington (‘BlacKkKlansman’) keert terug als NFL-topatleet Ricky.

Wekelijks volgt een nieuwe aflevering.

Amazon Prime Video: de nieuwe films en series voor augustus 2019

Amazon kondigt nieuwe series aan voor de maand augustus op Prime Video: de documentaires This is Football, Free Meek en Inside Borussia Dortmund, de fantasy-dramaserie Carnival Row en een tweede seizoen voor de horrorthriller The Terror.

2 augustus: This is Football

Deze zesdelige serie duikt aan de hand van universele thema’s in de meest populaire sport ter wereld die miljarden mensen met elkaar verbindt: voetbal.

9 augustus: Free Meek

Free Meek vertelt het verhaal van rapper Meek Mill in zijn strijd om vrijspraak en legt daarnaast de tekortkomingen van het Amerikaanse strafrechtsysteem bloot. De serie staat stil bij het begin van de #FREEMEEK-beweging, de lancering van de REFORM Alliance en het nieuwe onderzoek van een rechtszaak vol claims van politieagenten, bewerkt bewijsmateriaal en corruptie.

16 augustus: The Terror – Infamy (Seizoen 2)

Het angstaanjagende tweede seizoen van horrorthriller The Terror speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de serie staat een reeks bizarre stergevallen centraal die een Japanse Amerikaanse gemeenschap achtervolgen en volgt een jongeman die erachter probeert te komen welke kwaadaardige krachten hierachter zitten.

Wekelijks komt er een nieuwe aflevering beschikbaar.

16 augustus: Inside Borussia Dortmund

Voetbal blijft een belangrijke plek innemen in het aanbod van documentaires bij Amazon. Deze vierdelige serie gaat over het adembenemende seizoen 2018/19 van de voetbalclub Borussia Dortmund. Het is de eerste club uit de Bundesliga die een unieke en ongekende kijk in de keuken geeft van het Duitse topvoetbal. De eerste drie afleveringen van de serie verschijnen wekelijks vanaf 16 augustus.

30 augustus: Carnival Row (Seizoen 1)

Menselijke detective Rycroft Philostrate (Bloom) en vluchtelingelfje Vignette Stonemoss (Delevingne) spelen een hoofdrol in de serie die zich afspeelt in een Victoriaanse fantasiewereld waarin mythologische immigrantenwezens door de mens worden onderdrukt als de spanningen hoog oplopen.

MELCloud eenvoudig te koppelen aan Niko Home Control

De verwarmings-, koeling- en ventilatiesystemen van Mitsubishi Electric kunnen sinds deze maand worden bediend via Niko Home Control.

Activatie is eenvoudig en doe je door het invoeren van het gebruikersaccount van MELCloud. MELCloud is de mobiele app voor het bedienen van een Mitsubishi Electric systeem.

Niko Home Control is een betaalbare huisautomatisering die toelaat heel wat systemen te koppelen en centraal te bedienen. Verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering, geluidsinstallatie en nog veel meer bedienen van op één centrale plek met een touchscreen, je tablet of smartphone: het kan via Niko Home Control.

Klik hier om producten in te laden

804 D3 luidspreker van B&W in Mystic uitvoering

Bowers Wilkins 804 D3 Mystic

De toonaangevende luidspreker in de 800 Series Diamond krijgt de nieuwe uitvoering in Europa.

De reeks luidsprekers zet volgens het merk een nieuwe standaard voor high-end
geluidsweergave. Niet voor niets maken veeleisende opnamestudio’s, zoals Abbey Road Studios in Londen en Skywalker Sound in Californië, gebruik van de 800 Series Diamond.

De 804 D3 luidspreker levert volgens B&W ‘een gedetailleerd, kamervullend geluid en een adembenemende akoestische transparantie.’

De Bowers & Wilkins 804 D3 Mystic kost € 4500 per stuk, dezelfde prijs als de andere drie uitvoeringen in Gloss Black, Satin White en Rosenut.

Klik hier om producten in te laden

Denon AVR-X3600H met IMAX Enhanced en Dolby Atmos Height Virtualization

Denon lanceert een surroundreceiver die wel eens erg goed onthaald zou kunnen worden. De AVR-X3600H kan overweg met 9.2-kanaals geluid, en beschikt over het nieuwe Dolby Atmos Height Virtualization, HDMI eARC en Auto Low Latency Mode (ALLM).

Ook is de receiver IMAX Enhanced. Dat is een nieuw label of certificaat dat de IMAX bioscoopbeleving ook naar de woonkamer tracht te brengen. Beeld en geluid worden zo geoptimaliseerd dat ze de bioscoopversie van de film kunnen benaderen. Of dit een toegevoegde waarde is valt nog af te wachten.

De negen ingebouwde versterkers trekken elk maximaal 180 watt. In de praktijk garandeert Denon 73,5 watt als er vijf kanalen worden aangedreven.

Wie wenst kan door de verwerking van 11.2-kanaals geluid ook een externe versterker aansluiten en zo tot maximaal een 7.2.4-opstelling komen. Beschik je dus over een oudere, maar nog uitstekende versterker, dan lijkt de AVR-X3600H een mooie oplossing om die verder te kunnen gebruiken.

De 3D-audioformaten Dolby Atmos, DTS:X, DTS Virtual:X en het nieuwe Dolby Atmos Height Virtualization (via een latere update) worden allemaal ondersteund.

Qua beeld is er ondersteuning voor de doorgave van 4K met HDR10 en Dolby Vision. De acht HDMI 2.0-ingangen kunnen allen overweg met HDR10 en Dolby Vision, en ondersteunen HDCP 2.3.

Tot slot kan de receiver worden bediend met de stem dankzij de ondersteuning van Google Assistant en Apple’s Siri.

Met een prijskaartje van 1199 euro nestelt de AVR-X3600H zich in het vaarwater van de uitstekende AVR-X4500H, die vorig jaar werd gelanceerd. Dat model is iets krachtiger en bevat Auro 3D processing.

Coyote-dienst nu beschikbaar via Apple CarPlay

Een nieuwe update van de Coyote-app zorgt voor compatibiliteit met de Apple CarPlay-omgeving. Meer dan 400 automodellen bieden nu al CarPlay aan.

De nieuwe dienst is niet gratis. Geïnteresseerden moeten de formule Coyote Extend afsluiten voor 9,99 euro per maand.

Op het scherm in de wagen vind je alle vertrouwde Coyote-info terug zoals navigatie-informatie, de verkennersbalk, de huidige snelheid en snelheidsbeperkingen; en real-time waarschuwingen van de Coyote-community.

De app omvat ook een 3D-kaart en routeherberekening in realtime volgens de verkeersomstandigheden.

Ook de MirrorLink-technologie – een andere manier om Coyote op het schermpje van je wagen te krijgen – is verhuisd naar de Coyote Extend-formule verhuisd te zijn.

Coyote telt momenteel in Europa meer dan 5,5 miljoen leden, waarvan er 92% actief zijn binnen de community.

 

Ook interessant