Het einde van het academiejaar staat voor de deur en dat staat natuurlijk synoniem voor examens. Blokken is echter al lang veel meer dan een student aan een bureau met een boek voor zijn of haar neus, en smart devices worden steeds meer gebruikt tijdens het studeren. Wij sommen enkele handige apps op die je door de blok kunnen sleuren!

Evernote

evernote

Evernote is dé app om notities te nemen. Je kan hierbij alle kanten uit: tekstnotities, foto’s, filmpjes, links, een mengelmoes van alles samen, … Je kan ook handgeschreven notities maken. De app houdt telkens ook jouw locatie en het tijdstip bij en bovendien kan je zelf ook tags gaan toevoegen om gemakkelijker bepaalde notities terug te vinden.

Jouw notities worden online opgeslagen, waardoor je ze kan openen op jouw computer en op jouw mobiel toestel.

De app is gratis voor Android en iOS.

Quizlet

quizlet

Met Quizlet haal je een studeerhulpje in huis: de app is gevuld met zogeheten flash cards over een veelvoud aan onderwerpen. Moet je bijvoorbeeld alle landen van Azië kunnen aanduiden op een blinde kaart, dan kan je dat inoefenen. Je kan het programma alles trouwens ook laten voorlezen, al is dat telkens in het Engels.

Geef je bijvoorbeeld in ‘Cold War’, dan krijg je allerlei relevante termen uitgelegd: wat de Koude Oorlog was, de Truman Doctrine, enzovoort. Je kan jezelf ook testen aan de hand van een korte quiz.

Quizlet is gratis voor iOS.

EasyBib

easybib

Wie studeert, moet ook een thesis of afstudeerproject schrijven. En daar hoort uiteraard een bronnenlijst bij.

Een bronnenlijst opstellen is heel veel werk, zeker omdat die om een specifieke vermeldingswijze vraagt. Met de app kan je op titel van een boek, tijdschrift, krant, … gaan zoeken om zo het juiste artikel op te gaan sporen. Hoe volledig de lijst is, is echter niet meteen duidelijk.

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken, dan kan je ook gewoon de streepjescode van bijvoorbeeld een boek inscannen via jouw smartphonecamera en de app zal automatisch de referentie genereren. Voorwaarde is uiteraard dat je het boek bij je hebt.

Voor de precieze manier waarop de bron genoteerd wordt, kan je trouwens kiezen uit meer dan 7000 schrijfwijzes!

Nu moet je natuurlijk die bronnenlijst ook kunnen gebruiken. Simpel, dat doe je via de lijst naar jezelf te e-mailen. Via bijvoorbeeld jouw laptop kan je dan de bronnenlijst gebruiken.

EasyBib is gratis voor Android en iOS.

Todoist

todoistTodoist kan je eigenlijk vooral zien als een overzichtelijke takenmanager. Het helpt je om jouw dagindeling overzichtelijker te maken en somt alle puntjes op jouw to-dolijst op.

Voor elke taak kan je een targettijdstip ingeven, je kan ze toewijzen aan een bepaald segment met een specifiek kleur en je kan ook reminders ontvangen, zelfs wanneer je niet verbonden bent met het internet.

De app is gratis voor iOS en Android.

Feed.ly

feedlyFeed.ly is zowat de bekendste RSS-newsfeed die je kan vinden. De app is gemakkelijk in gebruik en overzichtelijk. Voor de student die altijd mee wil zijn met het laatste nieuws.

Gratis voor iOS en Android.

Wunderlist

wunderlistWunderlist is een van de populairste apps om takenlijsten bij te houden en samen te werken. Je kan elke takenlijst immers gaan verbinden aan groepsgenoten. Je kan taken laten terugkeren, herinneringen instellen en toewijzen.

Wunderlist is gratis voor iOS en Android.

Niet vergeten: ontspanning!

Even belangrijk als studeren, is ontspannen. En ook daarvoor kan je jouw elektronica gebruiken. PomoDone houdt bij wanneer het tijd is om even een rustpauze te nemen, bijvoorbeeld.

Ook onze Vlaamse radiozenders MNM en Studio Brussel leven met respectievelijk Marathonradio en Fok De Blok mee met studenten. Vergeet dus zeker niet af en toe af te stemmen!

Natuurlijk kan je ook zelf voor ontspanning zorgen door even met jouw medestudenten te snappen, of even een spelletje Candy Crush te spelen. Of je neemt gewoon een gekke zomerkiek met Eva Mouton Pix, natuurlijk!

 

 

Reageer