Zeg vaarwel tegen de lichtschakelaar

Zeg vaarwel tegen de lichtschakelaar

Philips wil met zijn gloednieuwe Hue Motion Sensor de schakelaar volledig verleden tijd maken. De sensor zorgt ervoor dat je automatisch de juiste lichtsterkte krijgt.

Sensoren om verlichting te sturen bestaan al een hele poos, maar het is pas de laatste jaren dat die slimmer beginnen worden zijn. De Hue Motion Sensor moet een nieuwe stap vooruit betekenen.

Slimme werking

Philips heeft het toestel uitgerust met een gevoelige bewegingssensor, die al binnen een halve seconde na de gedetecteerde beweging de lampen activeert.

Dankzij een ingebouwde daglichtsensor weet de bewegingssensor bovendien of er voldoende licht in de kamer is. De lampen zullen uiteraard enkel worden ingeschakeld als het nodig is. Het toestel kan ook gaan ‘meedenken’ met jou aan de hand van het tijdstip: kom je ‘s avonds thuis met jouw handen vol boodschappen, wordt de kamer helder verlicht. Ga je ‘s nachts naar het toilet, krijg je een gedimd licht.

Philips-Hue-motion-sensor-light-sensitivity-in-Philips-Hue-appIn het Hue-systeem

Gebruikscomfort is duidelijk een big issue bij Philips. De Hue Motion Sensor werkt volledig draadloos, magnetisch en op batterijen en kan je gemakkelijk naar eender waar richten. De sensor speelt alle info door naar de Philips Hue-app en is uiteraard geïntegreerd in het Hue-verlichtingssysteem. Op de Philips Hue Bridge kan je tot 12 sensoren aansluiten om zo alle kamers in de woning te dekken.

Je kan het toestel vanaf begin november aanschaffen tegen een adviesprijs van 39,95 euro.Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons