Warmtepomp kopen? Alles wat je moet weten

Een warmtepomp installeren wil zeggen milieuvriendelijk verwarmen. Daarom is de warmtepomp een geschikt alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie op stookolie of gas of een houtkachel.

Tot voor kort waren vooral gasketels of andere hoogrendementsketels op aardgas of stookolie de verwarmingsoplossingen voor woningen. Maar door de stijgende energieprijzen, de uitputbaarheid van fossiele brandstoffen, de afhankelijkheid van anderen wat de bevoorrading van die grondstoffen betreft en ook het wijzigende politieke milieubeleid, zorgen ervoor dat alternatieve oplossingen vandaag meer dan ooit nodig zijn.

1. Wat is een warmtepomp?

Hoe werkt een warmtepomp?

2. Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft heel wat voordelen en is daarom een geschikt alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie op stookolie of gas. Wij sommen 8 redenen op waarom je niet langer moet twijfelen om de overstap te zetten naar een warmtepomp.

8 redenen waarom je best voor een warmtepomp kiest

3. Welke types van warmtepompen zijn er?

Uitgelegd: de lucht-lucht warmtepomp

De water-water warmtepomp

De grond-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp

De warmtepompboiler: een speciaal type warmtepomp

4. Kan ik een warmtepomp in elke woning plaatsen?

Kan ik een warmtepomp in elke woning plaatsen?

5. Wat je nog niet wist over warmtepompen

Je weet al wat een warmtepomp is en hoe het werkt, maar voor je overgaat tot installatie heb je waarschijnlijk nog een overvloed aan vragen. Hier zijn enkele weetjes over warmtepompen die je zeker gelezen moet hebben.

Wat je nog niet wist over een warmtepomp

6. Hoe kies ik een warmtepomp?

De keuze voor een warmtepomp is niet eenvoudig. Veel hangt af van de gevraagde aanvoertemperatuur, die de energieprestatie van een warmtepomp sterk beïnvloedt.

7. Premie bij installatie van een warmtepomp

Iedereen weet dat je voor sommige milieuvriendelijke verbouwingen en installaties een premie kunt krijgen. Welke premies of subsidies krijg je voor de installatie van een warmtepomp?

Premie bij installatie van een warmtepomp

Volg ons