Verwarmen met een olieradiator

Verwarmen met een olieradiator

Misschien kan je eens overwegen om je huis te verwarmen met een olieradiator, deze werkt volledig anders dan een gewone verwarming op elektriciteit.

Hoe werkt een olieradiator?

Een olieradiator werkt op minerale olie die afkomstig is van de gefractioneerde distillatie van ruwe aardolie. In een oliebad wordt olie in een metalen omhulsel verwarmd door een elektrische weerstand.

De olietank van een olieradiator is nooit helemaal vol, zodat de olie de kans heeft om uit te zetten. De olie wordt verwarmd door het verwarmingselement, hierdoor verplaatst ze zich spontaan: de warme olie stijgt en de minder warme olie daalt. Deze minder warme olie komt weer in contact met het verwarmingselement, die wordt op haar beurt weer verwarmd en terug stijgt.

De olie beweegt zoals de lucht in een kamer, de hoeveelheid olie hangt af van het vermogen van het toestel.n andere kamer kunt loodsen.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons