Sony neemt jouw dashboard over met audiosysteem

Sony neemt jouw dashboard over met audiosysteem

Met de XAV-AX100 brengt Sony een innovatieve interface naar jouw wagen, en brengt het tegelijkertijd jouw muziek naar een hoger niveau. Het systeem ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto en maakt het zo mogelijk om jouw smartphonefuncties op jouw dashboard te bedienen.

First things first: wat is de AX100? De AX100 is een ontvanger die uitgerust is met een 55 W x 4 Dynamic Reality Amp 2 en EXTRA BASS om zo jouw muziek een serieuze boost te geven. Met een 10-bands grafische equalizer kan je het geluid bovendien preciezer gaan regelen en aan jouw persoonlijke voorkeur gaan aanpassen.

Maar het toestel kan ook meer: met Apple CarPlay en Android Auto breng je jouw smartphonescherm naar je dashboard en kan je de functies van jouw telefoon van aan het stuur bedienen. Zo kan je door jouw Spotify-playlist bladeren en toch jouw ogen op het verkeer houden.

De AX100 komt eind dit jaar naar onze winkels. Een prijs werd nog niet meegedeeld.Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons