Sonos voegt Spotify Connect en stembediening toe

Sonos voegt Spotify Connect en stembediening toe

Het heeft even geduurd, maar met een software update over enkele weken kan je de Sonos luidsprekers bedienen via de Spotify app.

Hierdoor zullen alle mogelijkheden van het Spotify platform gebruikt kunnen worden, en maakt het de bediening net iets leuker. Een eerste beta volgt in oktober.

Sonos wil trouwens het muziekplatform worden voor de ‘connected home’ en legt de focus op twee gebieden. Een stabiele connectie met toegang tot allerlei muziekdiensten, en gebruiksgemak bij het afspelen of vinden van jouw muziek.

Daarom dat Sonos naast Spotify op termijn ook andere apps van streamingdiensten de Sonos-speakers wil laten bedienen.

Stembediening via Amazon Echo

Sonos gaat daarom samenwerken met Amazon om zijn luidsprekers te kunnen bedienen via je stem. In de VS biedt Amazon sinds kort de slimme speaker Echo aan. Die kan je spraakopdrachten doorgeven om bijvoorbeeld je verlichting in te schakelen of muziek vanaf Spotify af te spelen.

Binnenkort dus ook via Sonos, dat de spraakassistent Alexa en Echo zal integreren in de Sonos multiroom set-up. In België en Nederland hebben we daar nog niks aan, omdat Alexa voorlopig enkel met Engels overweg kan.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons