Panasonic stelt op CES nieuwe toptelevisie voor

Panasonic stelt op CES nieuwe toptelevisie voor

Panasonic start zijn CES-productvoorstellingen dit jaar met een nieuwe vlaggenschiptelevisie, de EZ1002. Het gaat om een OLED-tv en ondersteunt de HDR-standaard Hybrid Log Gamma, dat later dit jaar pas voorgesteld wordt.

De EZ1002 moet volgens Panasonic bijna dubbel zo helder zijn als een standaard OLED-paneel voor pieken in HDR-content. De Absolute Black Filter moet reflecties door omgevingslicht gaan ‘opzuigen’ en zo een ‘zwarter’ zwart dan ooit tevoren opleveren.

Qua future-proofgehalte zit het met de EZ1002 ook wel goed: danzkij de ondersteuning voor HDR10, Hybrid Log Gamma HDR en het volledige DCI-kleurengamma, zit je zeker goed voor de beeldstandaarden van de komende jaren.

Panasonic dacht ook aan het geluid: zo is er de Dynamic Blade-speaker onder de televisie die dienst moet doen als ingebouwde soundbar.

De EZ2001 komt enkel in 65 inch formaat en ligt vanaf juni in de winkelrekken. De prijs werd nog niet bekendgemaakt.Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons