Optoma met eerste betaalbare Ultra HD 4K projectoren voor de thuisbioscoop

Optoma met eerste betaalbare Ultra HD 4K projectoren voor de thuisbioscoop

Wie op zoek is naar een projector die Ultra HD 4K kan weergeven moest tot nu heel wat geld opzijleggen. Daar komt nu verandering in met de UHD60 en UHD65 van Optoma. Al is de resolutie niet native Ultra HD.

Beide home cinema projectoren hebben een DLP single-chip design en HDR10 compatibiliteit. De zilverkleurige UHD60 kost 2499 euro, de zwarte UHD65 3299 euro. Beiden bevatten een 1,6x optische zoom, geavanceerde kleuraanpassing en verticale lens-shift (15%). 3D ondersteuning ontbreekt wel.

De UHD65 heeft wat extra features aan boord zoals PureMotion processing (frame interpolatie voor betere bewegende beelden) en een beter contrast (1:200.000:1).

De chip zelf heeft kleine spiegeltjes met een resolutie van 2716 x 1528 en maakt gebruik van de pixel-shifting techniek om een volledige Ultra HD 4K resolutie op het scherm te projecteren.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons