Hoe onderhoud je een wasmachine?

Hoe onderhoud je een wasmachine?

In een wasmachine verzamelen zich na verloop van tijd heel wat vuil en zeepresten. Regelmatig onderhoud is dus de boodschap.

Het rubber van de deur

In de plooien van het rubber van de deur van een wasmachine kan er zich heel wat vuil verzamelen. Probeer na elke wasbeurt de vuildeeltjes weg te nemen. Nestelt er zich toch hardnekkig vuil, dan schrob je dit met een oude tandenborstel zo los.

Wasmiddellade

Een aandachtspunt is de doseerbak voor het wasmiddel of de wasmiddellade. Die kan je doorgaans losmaken en alle vuil verwijderen in een sopje.

Sommige wasmachines hebben reeds een zelfreinigend wasmiddelbakje. Resten van zeep worden automatisch weggespoeld.

Trommel

Is de trommel volgens jou vuil dan kan je eens een wasprogramma op de hoogste temperatuur laten draaien. Dat heeft ook als voordeel dat alle bacteriën weggewassen worden.

Sommige wasmachines waarschuwen je op tijd en stond om de trommel te reinigen. Dat kan dan via een speciaal ‘Trommel Reinigen’-wasprogramma op 90 graden.

Net na een wasbeurt laat je ook best de deur open staan zodat alle restvocht kan verdampen.

Bekijk de nieuwste wasmachines op Niwzi

Klik hier om producten in te ladenReageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons