Niko implementeert USB-lader in het stopcontact

Niko implementeert USB-lader in het stopcontact

Smartphones, tablets, gps-systemen: steeds meer van deze toestellen gebruiken een USB-kabel waarmee je ze kan opladen. Met dit systeem kan je het apparaat op een computer aansluiten en zo de batterij van nieuwe energie voorzien. Het grote nadeel hiervan is dat je steeds je computer of laptop bij de hand moet hebben om het systeem te kunnen gebruiken.

Dankzij Niko wordt het binnenkort echter een pak eenvoudiger om je mobiele toestellen op te laden. Het bedrijf lanceert op Batibouw 2013 immers een stopcontact (ref.: 420-00500) dat niet met de traditionele contactpunten voorzien is, maar twee USB-poorten biedt die rechtstreeks op het stroomnet aangesloten zijn.

Niko2

Via deze USB-poorten hoef je enkel maar je smartphone, gps of tablet op het stopcontact aan te sluiten. Op die manier hoef je je niet meer druk te maken over gedoe met laptops en computers en krijgen je mobiele apparaten ook een vast oplaadpunt in huis, waardoor ze minder snel zoekraken.

Dit USB-laadstation sluit goed aan bij het overige schakelmateriaal van Niko, zodat de toepassing vlekkeloos in je persoonlijk systeem opgenomen kan worden. De lader kan bovendien afgewerkt worden met Niko-afdekplaatjes van de Pure-, Intense- of Original-reeks. Het systeem moet ook even gemakkelijk te installeren zijn als een gewoon stopcontact en kan gebruikt worden om een bestaand stopcontact te vervangen.Reageer

Over de auteur

Lees ook

Volg ons