Nieuwe Strava app voor Android Wear 2.0

Nieuwe Strava app voor Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 is nog maar net uit maar fitnessdienst Strava heeft al een zelfstandig werkende app klaar.

De app maakt voortaan gebruik van de ingebouwde gps – als je Wear toestel daarover beschikt – en kan een volledige training van begin tot eind opnemen en uploaden zonder dat er een smartphone aan te pas komt.

Tot de lancering van Android Wear 2.0 moesten de smartwatches verbonden zijn met een smartphone. Nu kunnen ontwikkelaars een afzonderlijke app aanbieden voor de smartwatch.

Android Wear 2.0 komt in februari

Met de nieuwe Strava app voor Android Wear 2.0 heb je afstand, tijd, tempo, rondjes, tussentijden en hartslag steeds beschikbaar op je smartwatch.

Apple Watch gebruikers zullen voorlopig nog geduld moeten uitoefenen om de Strava app te kunnen gebruiken zonder Apple Watch. De huidige versie van Strava maakt immers nog geen gebruik van de interne gps van de Apple Watch.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons