Microsoft HomeHub: eerste beelden van smart home-functie in Windows 10

Microsoft HomeHub: eerste beelden van smart home-functie in Windows 10

Over een aantal weken zal Microsoft vermoedelijk een aankondiging doen rond een smart home toepassing binnen Windows 10: HomeHub. De eerste beelden zijn al opgedoken op het net.

Volgens de beelden ziet het er naar uit dat HomeHub een mix wordt van Amazon Echo/Alexa en Apple’s Home-app. Zo zullen verschillende smart home toestellen zoals de Philips Hue-lampen, Google’s Nest en de SmartThings-producten van Samsung via één interface geïntegreerd worden.

Met de speciale ‘Always One’-functie zal hetzelfde welkomstscherm ook afspraken uit jouw agenda en een takenlijstje tonen. Bovendien lijkt het er op dat Microsoft’s spraakassistent Cortana van de partij is. Die is echter nog steeds enkel in het Engels beschikbaar.

De interface lijkt te mikken op een kleinere tablet of pc voor plaatsing in de keuken, de ochtendlijke verzamelplek voor zowat elk gezin.

Op 23 mei 2017 komt Microsoft met meer details naar buiten op een persconferentie in Shanghai.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons