Koelen en ventileren wordt compacter dan ooit

Koelen en ventileren wordt compacter dan ooit

Mitsubishi Electric komt met een nieuwe 4-weg cassette die vooral opvalt door zijn beperkte afmetingen en energiezuinige werking. Omdat de unit quasi volledig in het plafond kan worden weggewerkt, vormt het een esthetisch knappe oplossing.

De luchtverdeling van de zogeheten SLZ-KF/PLFY-VFM maakt gebruik van het coanda-effect, waarbij koude lucht aan het plafond blijft plakken en vervolgens zakt. Hierdoor heb je minder last van tocht en zorgt voor een mildere luchtverdeling.

Optioneel kan je de cassette ook met een 3D I-see sensor uitrusten. Die evalueert via 3D infraroodmeting de temperatuur in alle zones van de ruimte en op basis daarvan worden de kleppen van de unit automatisch en afzonderlijk gestuurd. Zo wordt in alle zones de optimale temperatuur bereikt.

Door de optimale temperatuurverdeling wordt het vermogen gebruikt waar het nodig is. Mitsubishi Electric houdt dus rekening met het aantal personen dat aanwezig is, en met hun positie in de ruimte. Die continue afstemming op de koel- of verwarmingsbehoefte leidt tot een energiezuinige oplossing.

Bovendien is deze cassette strakker, de helft stiller en esthetischer. Dankzij de geringe inbouwhoogte kan het toestel bijna helemaal in een tegelplafond ingewerkt worden.

 Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons