Keramisch verwarmen

Keramisch verwarmen

Een manier van bijverwarming is een keramische kachel. Dit type verwarming geeft een prettige stralingswarmte en is niet belastend voor luchtwegen omdat stofdeeltjes niet kunnen verbranden in het warmte element. Het is ook absoluut veilig voor kinderen.

Wat is een keramische verwarming?

Keramische verwarming is eenvoudigweg een kachel die is voorzien van keramische verwarmingselementen. Dit in tegenstelling tot een gewone elektrische kachel waarbij de verwarmingselementen vervaardigd zijn uit ijzer. Het verbruik is bij beide systemen hetzelfde. Dus een keramische kachel van 2000 watt verbruikt evenveel elektriciteit als een gewone elektrische kachel van 2000 watt.

Voordeel van keramisch verwarmen

Het belangrijkste voordeel van de keramische kachel is dat die op een veel lagere temperatuur werkt. Een keramische kachel is in de eerste instantie dan ook veilig want door de lagere temperatuur van de verwarmingselementen is er een veel kleiner risico op lichamelijke letsels en brand.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook