Electrolux wil een soort Uber voor wasmachines

Electrolux wil een soort Uber voor wasmachines

Een centje bijverdienen door je wasmachine te delen? Electrolux onderzoekt het idee om je wasmachine beschikbaar te stellen aan anderen.

Net zoals de Uber-dienst voor auto’s, denkt Electrolux dat ook wasmachines wel eens dezelfde weg kunnen opgaan. Ook een auto staat vaker stil dan dat er mee wordt gereden, dus waarom ook een wasmachine niet openstellen voor anderen?

Het idee komt uit de mond van de Electrolux-topman Jonas Samuelson tijdens een gesprek met The Financial Times. Electrolux onderzoekt extra manieren om geld te verdienen, los van de eenmalige verkoop van toestellen.

Voor het zover is, moeten natuurlijk nog heel wat hindernissen overwonnen worden. Zo zullen eerst de wasmachines stukken intelligenter moeten worden, en met elkaar moeten kunnen communiceren. En hoe geef je fysiek toegang tot je wasmachine? Laat je vreemden zomaar binnen in je woning? En wat als er defecten opduiken door fout gebruik? Wie is er dan verantwoordelijk?

Dat de toestellen slimmer worden, en aangesloten worden op het internet, lijdt niet langer twijfel.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons