Eerste Ultra HD Blu-ray speler voor Cambridge Audio

Eerste Ultra HD Blu-ray speler voor Cambridge Audio

Het Engelse Cambridge Audio zet zijn eerste stappen in de wereld van Ultra HD Blu-ray. Met de CXUHD presenteert het zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler.

De CXUHD heeft ondersteuning voor de audioformaten Dolby Atmos en DTS:X en op HDR-vlak naast HDR10 ook Dolby Vision. De universele speler slikt zowat alle schijfjes: naast CD, DVD, Blu-ray (inclusief 3D) en Ultra HD Blu-ray ook DVD-Audio en SACD.

Analoge audio-uitgangen en een interne DAC ontbreken echter op dit high-end model. De gebruikte chipset is Mediatek’s MTK8591.

Wel van de partij zijn twee HDMI-uitgangen – eentje is 2.0, de andere 1.4 voor aansluiting op oudere receivers – en één HDMI 2.0-ingang voor de aansluiting van een externe mediaspeler zoals Chromecast of Apple TV. Verder zijn er nog twee USB 3.0-poorten, RS232, 12V trigger in/uit en coaxiale en optische digitale audiouitgangen.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons