De multifunctionele Pioneer VSX-1131 bezorgt al je media een droomgeluid

De multifunctionele Pioneer VSX-1131 bezorgt al je media een droomgeluid

De AV-receiver VSX-1131 van Pioneer is een echt paradepaardje. Het  laatste model uit de VSX-reeks zit net als zijn goedkopere broertjes boordevol functies: het multiroomplatform FireConnect, de ondersteuning van de HDCP 2.2-standaard die je nodig hebt om 4K-bronnen af te spelen, tevens compatibel met (toekomstige) HDR-video en de BT.2020-standaard.

Verder vind je een ingebouwde ondersteuning voor Chromecast, zodat de VSX-1131 heel gemakkelijk als speler voor muziek-apps zoals Qobuz en Deezer kan dienen. TuneIn, Tidal en Deezer zijn zelfs geïntegreerd als muziekdiensten.

De extra’s die de VSX-1131 schenkt tov de goedkopere 531 en 831 is de ondersteuning voor Dolby Atmos die je laat kiezen uit 7.1 of 5.1.2, naargelang welke speakers je aansluit. Op termijn krijgt de 1131 ook DTS:X-ondersteuning, via een firmware-update. Als je toch nog andere muziek-apps wil streamen vanaf een mobiel toestel, dan kun je ten slotte nog op Airplay of Bluetooth rekenen.Reageer

Over de auteur

Tim Coene

Als kind peuterde hij met een chirurgische fascinatie elk apparaat open, op zoek naar verborgen schatten, wrikkend aan het moederbord, jonglerend met condensatoren, bikkelend met vijzen, motoren misbruikend voor andere doeleinden. Die experimenteerdrang is met de jaren getemperd, zodat hij zich nu rustig kan focussen op het meerwaardegebruik van een toestel.

Lees ook

Volg ons