CES: ook Philips brengt Dolby Atmos naar de woonkamer

CES: ook Philips brengt Dolby Atmos naar de woonkamer

Dolby Atmos belooft huge te worden in 2016. Ook Philips stelde op CES zijn eigen soundbar voor Atmos-ondersteuning.

Het toestel krijgt de veelzeggende naam Fidelio Soundbar met Dolby Atmos en combineert de Ambisound-technologie met speakers die omhooggericht staan. De geluidsprocessing gebeurt uiteraard via het Atmos-principe, waardoor het lijkt alsof het geluid van alle kanten komt.

18 (!) speakers

In het toestel vind je maar liefst 18 speakers, waarvan er dus twee naar boven wijzen. Samen krijg je dan een 5.1.2-opstelling. Aan weerszijden vind je drie midrange drivers waarvan er een aan beide kanten alleen gemaakt is om het beste geluid te bieden voor dialogen en stemmen.

De bastonen worden verzorgd door een krachtige 220W draadloze subwoofer met 8 inch driver die naar beneden gericht staat. Het totale vermogen van het systeem bedraagt 400W. Het toestel ondersteunt ook Bluetooth apt-x en NFC.

Beschikbaarheid

De Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos is vanaf de zomer van 2016 beschikbaar. Een prijs werd nog niet bekendgemaakt.Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons