Buitenluidsprekers: geniet van kwaliteitsvolle muziek in je tuin

Buitenluidsprekers: geniet van kwaliteitsvolle muziek in je tuin

Genieten van muziek in de tuin, op het terras of aan het zwembad? Oplossingen zijn er vandaag genoeg!

Draagbare Bluetooth-speakers

De makkelijkste manier zijn de draagbare Bluetooth-luidsprekers die je vandaag in alle maten en uitvoeringen vindt, al dan niet met een ingebouwde batterij. Hun flexibiliteit en kostprijs zijn de grootste voordelen, maar de geluidskwaliteit is niet altijd even schitterend.

Vaste buitenluidsprekers

Dan ben je beter af met een vaste installatie waarbij luidsprekers permanent in de tuin of rond het terras geplaatst of opgehangen worden. Deze buitenluidsprekers zijn spatwaterdicht en bestand tegen lage temperaturen.

De meeste buitenluidsprekers monteer je via stevige luidsprekersteunen aan de muur, al zijn er ook inbouwluidsprekers die je onder een uitstekende dakrand of overdekt terras een plek geeft.

Om je luidsprekers subtiel te integreren in je tuin, bieden sommige merken luidsprekers aan die het uitzicht van een rots hebben of een kleur krijgen waardoor ze amper opvallen in je tuin tussen de planten.

Foto: Bowers & Wilkins

Bedienen met je smartphone

Is er in jouw woning al een multiroomsysteem aanwezig à la Sonos, HEOS of Bluesound of heb je een versterker staan die meerdere zones van muziek kan voorzien, dan is het extra handig de buitenluidsprekers hier op aan te sluiten. Zo hoef je niet langer op te staan om het geluid te regelen of een nummer te kiezen.

Als je draadloze netwerk tot op het terras of in de tuin reikt – zoniet zijn hiervoor geschikte oplossingen – kan je zo lekker de muziek streamen met je tablet of smartphone vanuit je luie tuinzetel.

Kies de geschikte luidsprekerkabels

Zorg er wel voor dat alle luidsprekerbekabeling geschikt is voor buitengebruik of om in de grond weg te werken!

 

TIP  Bekijk alle buitenluidsprekers op Niwzi

 Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons