Bowers & Wilkins pimpt geluid Volvo S90

Bowers & Wilkins pimpt geluid Volvo S90

Mooie wagens zijn meer dan enkel maar een leuk design en gebruik van hoogwaardige materialen. Ook de geluidsinstallatie verdient wat aandacht en daarom bouwde Bowers & Wilkins in de Volvo S90 zijn systeem in.

Dit is niet de eerste keer dat Volvo en Bowers & Wilkins samenwerken. Ook bij de XC90 sloegen de twee bedrijven de handen in mekaar. De S90 moet een toonbeeld van luxe en moderne techniek worden en dus hoort ook daar een high-end in-car entertainmentsysteem bij.

Het Bowers & Wilkins Audio System is dan ook volledig afgestemd op de akoestiek in de S90 en bevat onder meer het innovatieve Tweeter-on-Top ontwerp. Door de tweeter fysiek van de luidsprekerkast te scheiden, worden de hoge tonen helderder en natuurgetrouwer weergegeven.

bowers&wilkins-volvo-s90-2

In het dashboard van de S90 vind je een center tweeter voor betere stemhelderheid. Alle tweeters in de auto bevatten trouwens technologie die afgeleid is van de Nautilus-speakers: spiraalvormige diffusiekanalen aan e achterkant van de luidsprekers vangen gereflecteerd geluid op, waardoor de resonantie verminderd wordt.

100mm Kevlar midrange drivers, in combinatie met een grille die ontworpen is voor akoestische openheid, worden ook de andere tonen verzorgd. In totaal bevat de Volvo S90 19 luidsprekers, aangedreven door een Klasse D-versterker met een maximaal vermogen van 1400 Watt.

 Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons