Daikin gaat voor groen met Bluevolution

Daikin gaat voor groen met Bluevolution

Het Bluevolution-gamma rust op drie pijlers: efficiënt de lucht zuiveren, fluisterstille energiezuinigheid, gebruiksvriendelijk verwarmen en koelen.

Energiezuinigheid is meer dan ooit een populair thema. Bovendien wil de consument steeds geavanceerdere systemen maar ook grote gebruiksvriendelijkheid. Een delicate opdracht, die Daikin met de Bluevolution-reeks wilt volbrengen.

Pijler 1: een gezonder binnenklimaat dankzij Flash Streamer

De Flash Streamer-technologie moet allergenen, geurtjes en bacteriën onschadelijk gemaakt. De lucht wordt in amper tien minuten gezuiverd, wat tot drie keer sneller is dan bij natuurlijke ventilatie. De techniek vind je terug bij het nieuwe Comfort FTXM-muurmodel en de Ururu Sarara.

Pijler 2: uitstekende energieprestaties

De Bluevolution-units beschikken over een uitstekend energielabel – tot A+++ – en zijn geoptimaliseerd voor een hoog seizoensrendement. Dat houdt in dat het toestel rekening zal houden met de seizoensgebonden temperatuurverschillen om zo een betere werking te garanderen.

Pijler 3: intelligente besturing en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid

De multi-buitenunit kan tot vijf buitenunits aansturen. Elk Bluevlution-wandmodel kan bovendien via een app bediend worden, waardoor je ook van op afstand volledige controle hebt. Je kan de units aan afzonderlijke zones toegewezen worden, afhankelijk van het stroomverbruik. Via gebruikspatronen kan je energie gaan besparen: zo kan je zones creëren voor bijvoorbeeld de slaapkamers, of het gehele huis.

Bovendien moeten de Bluevolution-producten ‘fluisterstil’ werken. Intelligente sensoren regelen hierbij automatisch de luchtstroom om tocht tot een minimum te beperken. In ruimtes waar niemand aanwezig is, wordt het vermogen automatisch beperkt. De 3D-luchtstroom zorgt bovendien voor een gelijke verdeling van de temperatuur in de hele ruimte.

 

 

Klik hier om producten in te ladenReageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons