Apen kijken naar Sony 4K-tv voor herintroductie in het wild

Apen kijken naar Sony 4K-tv voor herintroductie in het wild

Ultra HD-televisies moeten voor een superscherp beeld met extra detail zorgen en een meer waarheidsgetrouwe ervaring opleveren.

Sony gaat daarbij nog een stap verder en laat zijn televisies gebruiken om bepaalde apensoorten, maki’s en hoelmans, vóór de herintroductie van de diertjes in het wild.

In het Port Lympne Reserve in Kent gebruikt de dierenbeschermingsorganisatie Sony’s X90C-televisies met 4K-beelden van Java en Madagaskar, waar de diertjes uitgezet zullen worden. Op die manier wil de organisatie hen al vertrouw maken met hun toekomstige habitat.

Of het experiment daadwerkelijk ook effect zal hebben, valt nog af te wachten maar de aapjes toonden alvast al interesse.Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons