Amazon Alexa stembediening komt naar Yamaha AV-producten

Amazon Alexa stembediening komt naar Yamaha AV-producten

Yamaha laat weten dat deze herfst de toestellen die over MusicCast beschikken, een update krijgen die stembediening via Amazon Alexa mogelijk maakt.

MusicCast is het multi-room audiosysteem van Yamaha. Ondertussen heeft zowat alle nieuwe apparatuur van het merk standaard MusicCast ingebouwd waardoor je muziek kan streamen naar alle toestellen in huis.

Met de ondersteuning voor Alexa zal je dus je AV-apparatuur met je stem kunnen gaan bedienen. Je zal wel een Amazon-product moeten aankopen zoals de Echo of Echo Dot om jouw stemopdrachten door te geven.

Via een firmware update zullen later op het jaar meer dan 40 toestellen met MusicCast de Alexa stembediening ontvangen. Ook de producten van Amazon, zoals onder meer de Echo en Echo Dot, zullen de Alexa skill ontvangen waarmee je MusicCast-commando’s kan doorsturen.Reageer

Over de auteur

Als filmliefhebber vind je hem vaak terug in zijn zelfgemaakte mancave waar zowel klassiekers zoals North by Northwest als de nieuwste kaskrakers in volle glorie worden vertoond. En zijn passiefhuis is uitgerust met de nodige smart home snufjes.

Lees ook

Volg ons