3D-printers: de toekomst van huizenbouw?

3D-printers: de toekomst van huizenbouw?

Een Chinees bouwbedrijf heeft met behulp van een 3D-printer een heuse villa gebouwd. Zorgt 3D-printing binnenkort voor een revolutie in de huisbouwmarkt?

Winsun, het bedrijf in kwestie, is met de bouw van de villa niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar pootte het in slechts 24 uur tien kleine huisjes neer met behulp van een 3D-printer, maar met een grote villa gaat het nog een stap verder.

Het bouwwerk beslaat zo’n 1100 vierkante meter en werd volledig afgewerkt met ramen, balkons en metalen handvaten. In tegenstelling tot de huisjes van het jaar ervoor, komt de villa in verschillende verdiepingen, wat uiteraard heel wat verstevigingswerk vraagt voor de onderste muren.

Hoeveel procent van de villa daadwerkelijk met een 3D-printer gefabriceerd werd, is ietwat onduidelijk, maar aan de muren kan je duidelijk zien dat die alvast met de techniek gemaakt werden.

Momenteel worden de huizen nog niet bewoond, maar dienen ze enkel als illustratie wat er allemaal mogelijk is met 3D-printing. Maar wie weet staan we aan het begin van een ware revolutie in het bouwlandschap.Reageer

Over de auteur

Met eigenschappen als ‘super speed‘ en ‘teleportation’ bepaalt Jens als een volleerde superheld sinds september 2011 de redactionele lijnen bij Elektrozine.be. Z’n kryptoniet (of guilty pleasures)? Z’n smartphone en een lekkere pizza op tijd en stond. Opgeven kent Jens niet. Zo slaagde hij er ooit in liefst 7 keer na elkaar (!) naar Street Fighter te kijken…

Lees ook

Volg ons